Anthemis punctata subsp. cupaniana

Anthemis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthemis punctata subsp. cupaniana is een overblijvende plant die behoort tot de kamillefamilie. De plant heeft fijne, groenblijvende bladeren en produceert bloemen met gele stralen en een donkergele schijf. Het is een compacte plant die ongeveer 30 cm hoog kan worden. Anthemis punctata subsp. cupaniana gedijt goed in de zon en gedraineerde grond. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en kan gebruikt worden in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Anthemis punctata subsp. cupaniana is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen, wat zorgt voor een blijvende uitstraling in de tuin. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor het creëren van structuur en kleur in de tuin.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen dan -5 graden.

  "Anthemis punctata subsp. cupaniana" heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige omgeving. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Snoeien kan helpen om de plant mooi te houden.

  Deze plant heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om de optimale groeiomstandigheden te creëren. Houd bij het planten rekening met de volwassen grootte van de plant.

  De Anthemis punctata subsp. cupaniana groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant mogelijk vertragen en bloeit hij minder rijkelijk. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Anthemis punctata subsp. cupaniana heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan het beste vermeden worden.

  De plant Anthemis punctata subsp. cupaniana trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijk bloemen die het produceert. Het is dus zeker een vlinder- en bijenlokkende plant die een waardevolle toevoeging kan zijn aan een tuin.

  Ja, Anthemis punctata subsp. cupaniana is goed voor biodiversiteit omdat het een goede voedselbron is voor bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Het kan helpen om een gezond ecosysteem te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. De bloemen hebben een witte kleur en zijn erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Het is een geschikte tuinplant voor zonnige plekken.

  Ja, de bladeren van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades voor een lichte citrusachtige smaak. Het is echter altijd belangrijk om de plant goed te wassen voordat je hem consumeert. Deze plant behoort tot de tuinplanten en is veilig om te eten.

  Tuinplanten kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren en stelen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het is mogelijk dat deze plant ook geluidsdempend werkt, maar dit kan afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals de mate van begroeiing en de omgevingsomstandigheden. Het is aan te raden om meerdere planten te combineren voor een betere geluidsdempingseffect.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen af om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Anthemis punctata subsp. cupaniana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water bij de wortels om schimmelziekten te vermijden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedzame potgrond.

  Anthemis punctata subsp. cupaniana gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het best op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Vermijd tevens te droge en schaduwrijke locaties.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Bescherm de plant ook tegen harde wind door een beschutte locatie te kiezen en indien mogelijk een beschermende hoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels bevriezen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de planten van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de aanbevolen doseringen op de verpakking.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de ideale omgeving voor deze plant te behouden.

  Deze plant heeft over het algemeen weinig last van ongedierte. Mocht er toch sprake zijn van bijvoorbeeld bladluizen, dan kunnen deze worden bestreden met bijvoorbeeld een biologisch bestrijdingsmiddel. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en hier snel op te reageren.

 • Omschrijving

  Anthemis punctata subsp. cupaniana is een overblijvende plant die behoort tot de kamillefamilie. De plant heeft fijne, groenblijvende bladeren en produceert bloemen met gele stralen en een donkergele schijf. Het is een compacte plant die ongeveer 30 cm hoog kan worden. Anthemis punctata subsp. cupaniana gedijt goed in de zon en gedraineerde grond. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en kan gebruikt worden in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.