Anthyllis montana 'Rosea'

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthyllis montana 'Rosea' is een vaste plant met een compacte groeiwijze en rozekleurige bloemen. De bladeren zijn klein en grijs-groen van kleur. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders aan. Anthyllis montana 'Rosea' gedijt goed in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie aanvulling voor rotstuinen, borders en droge tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthyllis montana 'Rosea' is niet groenblijvend, deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die wel in de winter kan worden afgedekt om hem te beschermen tegen vorstschade.

  De plant Anthyllis montana 'Rosea' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan dus overleven in koudere klimaten.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en vereist weinig water. Regelmatig snoeien houdt de plant gezond en bloeiend.

  Anthyllis montana 'Rosea' heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd bij het planten ook rekening met eventuele bodembedekkers of andere planten in de omgeving.

  De Anthyllis montana 'Rosea' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volledige schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden. Zorg dus voor een plekje met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan. Het is een nuttige toevoeging aan de tuin omdat het helpt bij het bestuiven van andere planten.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden aan vogels en andere dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de diversiteit te bevorderen. Planten die insecten aantrekken, kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het voedselaanbod voor vogels.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende vocht in de grond, vooral tijdens warme zomermaanden. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, de Anthyllis montana 'Rosea' heeft de eigenschap geluidsdempend te zijn. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras. Het wordt daarom vaak gekozen vanwege deze eigenschap.

 • Deze plant moet na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat is. Gebruik bij voorkeur een universele potgrond voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar is en vermijd natte, wateroverbelaste grond. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in lichtbeschaduwde gebieden. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen door mulch aan te brengen rond de basis. Een laag van 10-15 cm is voldoende. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Bemestingsbehoeften kunnen variëren afhankelijk van de grondsoort en groeiomstandigheden.

  Mulch is gunstig voor de groei van tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en helpt bij het behouden van een constante bodemtemperatuur. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om schimmelrot te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch voor een gezonde groei van tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde van ongeveer 6.0 tot 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De plant kan last hebben van bladluizen, witte vlieg en spint. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kunnen ze worden verwijderd door de plant met water af te spoelen of door gebruik te maken van natuurlijke oliën of zeep.

 • Omschrijving

  Anthyllis montana 'Rosea' is een vaste plant met een compacte groeiwijze en rozekleurige bloemen. De bladeren zijn klein en grijs-groen van kleur. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders aan. Anthyllis montana 'Rosea' gedijt goed in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie aanvulling voor rotstuinen, borders en droge tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.