Aquilegia vulgaris 'Nivea'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia vulgaris 'Nivea' is een prachtige vaste plant met delicate witte bloemen die lijken op klokjes. De bloemen zijn perfect voor in de border of als snijbloem in boeketten. 'Nivea' kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en bloeit in de lente en vroege zomer. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Aquilegia vulgaris 'Nivea' is een sierlijke aanvulling op elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar weer nieuw blad ontwikkelt.

  De Aquilegia vulgaris 'Nivea' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan prima overwinteren in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Aquilegia vulgaris 'Nivea' heeft ongeveer 25 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat.

  Ja, Tuinplanten zoals Aquilegia vulgaris 'Nivea' groeien goed in de schaduwrijke omgevingen. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De Aquilegia vulgaris 'Nivea' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Nivea' is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Hierdoor kan de plant helpen bij bestuiving in de tuin.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Nivea' is goed voor biodiversiteit omdat het een nectarbron is voor bijen en hommels. Daarnaast trekt het verschillende soorten vlinders aan. Het zorgt dus voor een gevarieerde flora en fauna in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Aquilegia vulgaris 'Nivea' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin.

  Deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten of te gebruiken in gerechten. Het is het beste om deze plant alleen te bewonderen in de tuin.

  Ja, de plant heeft een bladstructuur die helpt bij het absorberen van geluidsgolven en kan dus als geluidsdempend worden beschouwd. Het planten van meerdere exemplaren in de tuin kan helpen om geluid te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemping en zal niet alle geluiden blokkeren.

 • Aquilegia vulgaris 'Nivea' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Snoei tot ongeveer 10 centimeter boven de grond voor de winter.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water geven. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Aquilegia vulgaris 'Nivea' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de plant optimaal te laten groeien. Zorg voor voldoende voeding en water om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met een laagje mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Bij langdurige strenge vorst kan het ook nodig zijn om de plant te beschermen met vliesdoek of een speciale winterhoes. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  Aquilegia vulgaris 'Nivea' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van een regelmatige bemesting om gezond en mooi te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloei.

  Mulchen helpt de bodem vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om luchtcirculatie niet te belemmeren.

  Deze plant groeit het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum om ongedierte zoals bladluizen en slakken te bestrijden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voorkom overmatig vocht, dit kan ook helpen om ongedierte te voorkomen. Regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en direct actie ondernemen kan ervoor zorgen dat de plant gezond blijft.

 • Omschrijving

  De Aquilegia vulgaris 'Nivea' is een prachtige vaste plant met delicate witte bloemen die lijken op klokjes. De bloemen zijn perfect voor in de border of als snijbloem in boeketten. 'Nivea' kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en bloeit in de lente en vroege zomer. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Aquilegia vulgaris 'Nivea' is een sierlijke aanvulling op elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.