Aquilegia 'Crimson Star'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aquilegia 'Crimson Star' er en smuk staudeplante med markante blomster, der er dybt karmoisinrøde i farven og har en hvid stjerne i midten. Blomsterne hænger og har en unik trompetform. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Aquilegia 'Crimson Star' har en busket vækstform og trives bedst i en veldrænet jord på et solrigt eller let skygget sted. Denne plante tilføjer farve og elegance til enhver have eller bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aquilegia 'Crimson Star' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om foråret og sommeren.

  Planten er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Denne haveplante kan generelt overleve godt i det hollandske klima.

  Ja, Aquilegia 'Crimson Star' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Så længe planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt i haven. Det er en stærk og robust haveplante, der ikke vil forårsage mange problemer.

  For denne plante har du brug for cirka 30 centimeter plads til at vokse. Sørg for tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Placer ikke planten for tæt på andre planter.

  Denne plante trives bedst i halvskygge til fuld sol. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og planten kan producere færre blomster. Derfor er det en god idé at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som Aquilegia 'Crimson Star' har brug for vand 1-2 gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord for længe for at undgå rodæld. Tag også hensyn til nedbør, når du bestemmer plantens vandbehov.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det tiltrækker disse bestøvende insekter på grund af de farverige blomster og bidrager således til biodiversitet i haven. Det er et godt valg for haveejere, der gerne vil hjælpe sommerfugle og bier.

  Denne plante er god for biodiversitet, fordi den tilbyder nektar og pollen til bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Det skaber en varieret og naturlig habitat i haven, hvilket er positivt for økosystemet. Det fremmer mangfoldigheden af dyr og planter i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer normalt cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, planten Aquilegia 'Crimson Star' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan indeholde giftstoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er klogt at undgå at plante denne plante i nærheden af spiselige afgrøder.

  Ja, haveplanter har generelt en lyddæmpende effekt på grund af bladene og stænglerne, der absorberer lyden. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, men fjernelse af visne blomster kan fremme blomstringen. Beskær de dybgrønne blade om efteråret for at hjælpe planten med at klare vinteren godt. Du kan formere planten ved at opdele den om foråret.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand gerne ved plantens basis for at undgå svampesygdomme.

  For optimal growth of this plant, it is recommended to use humus-rich potting soil. Ensure the potting soil is well-draining and avoid stagnant water. Water the plant regularly and provide fertilization for healthy growth.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for en neutral til let sur jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Undgå tung lerjord og for tør jord.

  Denne staud blomstrer bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Velegnet til bede, stenbede og som snitblomst.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Det anbefales at dække planten med blade eller halm. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodø.

  Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planten om efteråret for at bevare formen.

  Det er vigtigt at gøde havplanter regelmæssigt, især i vækstsæsonen, for at holde dem sunde og stærke. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme god vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og anvendelse.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten om foråret for at reducere ukrudtvækst og holde jorden fugtig. Muld kan bestå af kompost, træflis eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte mod plantens stængler.

  Aquilegia 'Crimson Star' foretrækker neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller andre jordforbedringsmidler. Ved at opretholde den rette pH-værdi kan planten vokse og blomstre optimalt.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter, som Aquilegia 'Crimson Star', kan du vælge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller brændenældeekstrakt. At inspicere planten regelmæssigt hjælper med at opdage eventuelle skadedyr tidligt. Fjern angrebne blade eller dele af planten for at forhindre yderligere spredning.

 • Beskrivelse

  Aquilegia 'Crimson Star' er en smuk staudeplante med markante blomster, der er dybt karmoisinrøde i farven og har en hvid stjerne i midten. Blomsterne hænger og har en unik trompetform. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Aquilegia 'Crimson Star' har en busket vækstform og trives bedst i en veldrænet jord på et solrigt eller let skygget sted. Denne plante tilføjer farve og elegance til enhver have eller bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.