Aquilegia Dragonfly Hybrids

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aquilegia Dragonfly Hybrids zijn een prachtige mix van verschillende kleuren en variëteiten van de akelei plant. De bloemen hebben een unieke, delicate vorm en komen voor in tinten zoals blauw, roze, paars en wit. De plant wordt ongeveer 60-70 cm hoog en bloeit in de lente tot vroege zomer. Aquilegia Dragonfly Hybrids zijn geliefd vanwege hun opvallende schoonheid en aantrekkingskracht op bijen en vlinders in de tuin. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aquilegia Dragonfly Hybrids is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en bloeit in de lente en zomer. Het is een tuinplant.

  De plant is winterhard tot -25 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal de plant goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en duurzame tuinplant die weinig problemen zal veroorzaken.

  Voor tuinplanten zoals deze heeft de Aquilegia Dragonfly Hybrids plant ongeveer 30 cm tot 60 cm ruimte nodig om zich te verspreiden. Houd rekening met de grootte van de plant wanneer je deze in de tuin plant, zodat deze voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat deze voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, de Aquilegia Dragonfly Hybrids groeien goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Tuinplanten zoals de Aquilegia Dragonfly Hybrids hebben ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Door regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt, weet je wanneer het tijd is om water te geven.

  Ja, de Aquilegia Dragonfly Hybrids trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een ideale plant voor in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door vlinders en bijen aan te trekken. Het bloeit met kleurrijke bloemen en biedt nectar voor bestuivers. Door deze plant toe te voegen aan uw tuin, kunt u bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Aquilegia Dragonfly Hybrids kunnen goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Aquilegia Dragonfly Hybrids is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is beter om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, Aquilegia Dragonfly Hybrids hebben een dichte en volle groei die geluid kan absorberen. Dit kan helpen om geluiden te dempen in de omgeving waar de plant groeit.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant weghalen om de bloei te verlengen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in de herfst tot de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels van de plant te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben het best gedijen in goed doorlatende potgrond, rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Bemest de potgrond om de paar weken tijdens het groeiseizoen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet drassig blijft. Vermijd zure grond en geef regelmatig voeding om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant prefereert een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Het is een mooie toevoeging aan de bloementuin of border.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met een winterhoes.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en moet goed gedraineerde grond hebben. Snoei uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen en verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden. Bescherm tegen harde wind en extreme temperaturen.

  Tuinplanten zoals de Aquilegia Dragonfly Hybrids hebben behoefte aan bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst voor een optimale groei. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal om de bodem vochtig en onkruidvrij te houden. Vermijd mulch direct tegen de stengels te plaatsen om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch elk jaar voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten zijn het meest tevreden met een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen 6 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of insecticidale zeep. Het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Daarnaast kan het planten van bepaalde bloemen en kruiden die bekend staan om hun afstotende werking, zoals goudsbloem of knoflook, helpen om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  Aquilegia Dragonfly Hybrids zijn een prachtige mix van verschillende kleuren en variëteiten van de akelei plant. De bloemen hebben een unieke, delicate vorm en komen voor in tinten zoals blauw, roze, paars en wit. De plant wordt ongeveer 60-70 cm hoog en bloeit in de lente tot vroege zomer. Aquilegia Dragonfly Hybrids zijn geliefd vanwege hun opvallende schoonheid en aantrekkingskracht op bijen en vlinders in de tuin. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.