Aquilegia 'Mrs M. Nicholls'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' is een prachtige vaste plant met unieke bloemen. Haar bloemen hebben een opvallende kleurcombinatie van wit en zachtroze met een opvallende geeloranje kern. De bloemen hebben een trosvormige groeiwijze en staan hoog boven het groene blad. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. Ze gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer nieuw blad. Deze plant is dus niet groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Tuinplanten zijn over het algemeen goed bestand tegen koude temperaturen.

  De Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Akelei heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte. De plant groeit het beste in een goed gedraineerde bodem en in de volle zon of halfschaduw. Een rustige en beschutte plek is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei. De plant kan bloeien met minder direct zonlicht.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en de kleurrijke bloemkelken die insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij nectar en pollen aanbiedt aan bestuivende insecten zoals bijen, hommels en vlinders. Daarnaast trekt hij ook vogels aan die zich voeden met de zaden en insecten die op de plant afkomen. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en het duurt ongeveer 4-6 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig kan zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  ja, Aquilegia zijn geluidsdempende planten vanwege hun dichte en weelderige bladeren. Deze eigenschap helpt om geluid te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van Aquilegia in de tuin kan dus bijdragen aan een rustiger en stillere omgeving.

 • Geef de plant een lichte snoei na de bloei om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Knip de stelen tot aan de basis van de plant om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder eventueel dood of beschadigd blad gedurende het groeiseizoen.

  De Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel compost of organische meststof toe voor extra voeding.

  Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. De bodem mag neutraal tot licht zuur zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een goed gedraineerde bodem om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden om de plant gezond te houden. Plant haar bij voorkeur in een border of in een rotstuin.

  Tuinplanten zoals Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Als de planten in potten staan, kunnen ze worden beschermd door ze dichtbij een beschutte muur te plaatsen of ze te bedekken met stro of bubbeltjesplastic tijdens strenge vorst. Het is belangrijk om de planten regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en snoei na de bloei om de plant gezond en compact te houden. Plant de Tuinplant in vruchtbare, goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Tuinplanten zoals Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' hebben niet al te veel voeding nodig. Een goede organische meststof in het voorjaar is meestal voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken om overbemesting te voorkomen.

  Mulch de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtig te houden. Dit zal helpen bij het behoud van een gezonde groei en bloei. Herhaal dit elk voorjaar voor een optimaal resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie, diatomeeënaarde of pyrethrum worden ingezet. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten helpen bij het bestrijden van plaaginsecten. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte helpt om snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Aquilegia 'Mrs M. Nicholls' is een prachtige vaste plant met unieke bloemen. Haar bloemen hebben een opvallende kleurcombinatie van wit en zachtroze met een opvallende geeloranje kern. De bloemen hebben een trosvormige groeiwijze en staan hoog boven het groene blad. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. Ze gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.