Arabis caucasica 'Hedi'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis caucasica 'Hedi' is een bodembedekkende plant met groenblijvende, lepelvormige bladeren. In het voorjaar produceert deze plant een overvloed aan kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Hedi' groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige locatie. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden. Arabis caucasica 'Hedi' is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Arabis caucasica 'Hedi' is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal krijgen. Deze plant is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn mooie bloemen en bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het kan dus prima overleven in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant op een zonnige plek en goed doorlatende grond staat, zal hij goed gedijen. Regelmatig snoeien na de bloei wordt aangeraden om de plant compact te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 cm ruimte te laten tussen elke plant. Het is een bodembedekker die zich gemakkelijk verspreidt, dus zorg voor voldoende ruimte om te groeien. Het is ook mogelijk om de plant regelmatig te snoeien om de grootte onder controle te houden.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die gedijt in de schaduwrijke omgeving. Het kan zelfs beter groeien in de schaduw dan in direct zonlicht.

  Arabis caucasica 'Hedi' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Water geven 1-2 keer per week is vaak voldoende.

  Ja, Arabis caucasica 'Hedi' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en helpt bij het bevorderen van het ecosysteem.

  Ja, Arabis caucasica 'Hedi' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders met zijn bloemen. Ook biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het creëert daarmee een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit in de lente en vroege zomer, meestal van maart tot juni. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een ideale plant voor zonnige tuinen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of andere delen van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden en het creëren van een rustige omgeving. Het effect varieert echter per plant en de mate van geluidsdemping kan verschillen.

 • Arabis caucasica 'Hedi' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact te houden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of verkeerd groeiende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint voor het beste resultaat.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond mag niet te nat worden. Geef de plant af en toe wat voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Een neutrale tot licht zure bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Arabis caucasica 'Hedi' prefereert een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. De plant kan ook groeien in licht vochtige en voedselrijke bodem. Het is een goede keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

  Om Arabis caucasica 'Hedi' in de winter te beschermen, is het aan te raden om een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Zo blijven de wortels geïsoleerd en beschermd tegen vorst. Indien nodig kan een vliesdoek over de plant worden gelegd om te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant vereist weinig onderhoud en is wintergroen. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die specifiek is samengesteld voor tuinplanten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of bladeren om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch helpt ook om de temperatuur van de grond stabiel te houden en voedingsstoffen aan de plant te leveren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  Hij gedijt het best in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei kan kalk toegevoegd worden aan de grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van de beestjes helpen bij de bestrijding. Verder kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals sprays met natuurlijke oliën of zeepoplossingen effectief zijn.

 • Omschrijving

  Arabis caucasica 'Hedi' is een bodembedekkende plant met groenblijvende, lepelvormige bladeren. In het voorjaar produceert deze plant een overvloed aan kleine, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Hedi' groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige locatie. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden. Arabis caucasica 'Hedi' is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.