Arabis caucasica 'Schneehaube'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis caucasica 'Schneehaube' is een bodembedekkende vaste plant met groenblijvende bladeren die in de winter wat roodachtig kunnen worden. De plant produceert in het voorjaar prachtige, witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken, vandaar de naam 'Schneehaube'. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Arabis caucasica 'Schneehaube' is winterhard en trekt vlinders aan, waardoor het een prachtige toevoeging is aan tuinen en borders. Met zijn compacte groeiwijze en lange bloeiperiode zorgt deze plant voor een mooie bodembedekking en contrast in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Arabis caucasica 'Schneehaube' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winterperiode. Het is een meerjarige plant die in de lente opnieuw zal uitlopen.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is dus bestand tegen koude temperaturen en kan zonder problemen in de tuin blijven staan tijdens de winter. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen vorst.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Arabis caucasica 'Schneehaube' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te bloeien. Plant de Arabis caucasica in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die gedijt in gedeeltelijke schaduw tot volle schaduw. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid om de waterbehoefte van de plant goed in te schatten.

  Ja, Arabis caucasica 'Schneehaube' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, omdat het een bodembedekkende plant is en het habitat biedt voor insecten en kleine dieren. Het helpt ook om de bodem te beschermen tegen erosie. Het kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van maart tot mei en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4-6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te consumeren, tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Arabis caucasica 'Schneehaube' heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en bloemen. Het kan daarom een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder eventueel uitgebloeide bloemen en beschadigde takken. Regelmatig snoeien zal de plant gezond houden en zorgen voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond met zand kan de drainage verbeteren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht alkalische pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding in de bodem.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Een droge en goed doorlatende bodem is ideaal voor deze plant.

  In de winter kan het nuttig zijn om een laag mulch rond de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Ook is het aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is om schade aan de wortels te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft een goede bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst, en vermijd overbemesting om schade te voorkomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof te volgen voor optimale groei en bloei.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels van de plant tegen vorst in de winter. Geschikte mulchmaterialen voor tuinplanten zijn bijvoorbeeld compost, boomschors of cacaodoppen.

  De Arabis caucasica 'Schneehaube' gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is aanbevolen om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals Arabis caucasica 'Schneehaube', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen zoals bladluizen, rupsen en slakken. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen effectief zijn om deze plagen te bestrijden. Het is ook belangrijk om de planten voldoende luchtige en gezonde groeiomstandigheden te bieden om de kans op plagen te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Arabis caucasica 'Schneehaube' is een bodembedekkende vaste plant met groenblijvende bladeren die in de winter wat roodachtig kunnen worden. De plant produceert in het voorjaar prachtige, witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken, vandaar de naam 'Schneehaube'. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Arabis caucasica 'Schneehaube' is winterhard en trekt vlinders aan, waardoor het een prachtige toevoeging is aan tuinen en borders. Met zijn compacte groeiwijze en lange bloeiperiode zorgt deze plant voor een mooie bodembedekking en contrast in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.