Arabis procurrens 'Variegata'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis procurrens 'Variegata' is een bodembedekkende plant met bontgekleurde bladeren. De bladeren zijn groen en wit gestreept, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die een lichte geur verspreiden. Arabis procurrens 'Variegata' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge periodes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Arabis procurrens 'Variegata' is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen en behouden hun kleur, ook in de wintermaanden. Dit maakt de plant ideaal voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen hebben.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Plaats deze plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig snoeien en voldoende zonlicht zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Arabis procurrens 'Variegata' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte en 20 cm in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich te verspreiden en te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een gezonde groei.

  Ja, Arabis procurrens 'Variegata' groeit goed in de schaduw. Het is een bodembedekkende plant die gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Het kan echter ook goed groeien in de volle zon.

  De Arabis procurrens 'Variegata' heeft gemiddeld 1 à 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond vochtigheid te voelen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het kan een goede toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het is ook een aanwinst voor biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant Arabis procurrens 'Variegata' is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt en een bron van voedsel kan zijn voor verschillende soorten dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonde ecosystemen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Arabis procurrens 'Variegata' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant heeft zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Arabis procurrens 'Variegata' heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege de dichte groei en de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter is het effect niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of haagbeuk. Het is dus voornamelijk een visuele aanvulling in de tuin.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder oude bloemstengels en eventueel ongewenste scheuten om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd echter dat de plant met zijn voeten in het water staat.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant groeit goed in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd zware en compacte grond.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, vooral als de grond bevriest. Dit kan worden gedaan door mulch rond de plant aan te brengen en door de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Geef de plant jaarlijks een lichte bemesting in het voorjaar voor optimale gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een lichte bemesting nodig in het voorjaar om de groei te stimuleren. Gebruik een organische meststof om de planten van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te bevelen om een mulchlaag rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Arabis procurrens 'Variegata' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Idealiter ligt de zuurgraad tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te handhaven om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Zorg ook voor een goede beluchting en drainage om de kans op schimmelziekten te verminderen.

 • Omschrijving

  Arabis procurrens 'Variegata' is een bodembedekkende plant met bontgekleurde bladeren. De bladeren zijn groen en wit gestreept, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die een lichte geur verspreiden. Arabis procurrens 'Variegata' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge periodes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.