Armeria caespitosa

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Armeria caespitosa, ook wel bekend als graspinksterbloem, is een kleine vaste plant met grasachtige bladeren en compacte clusters van roze bloemen op stevige stelen. De plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Armeria caespitosa gedijt goed in zanderige, goed doorlatende bodems en volle zon, waardoor het een ideale keuze is voor rotstuinen, borders en containers. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen droge periodes. Armeria caespitosa voegt een vrolijke kleur en textuur toe aan de tuin en geeft een speelse uitstraling aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Armeria caespitosa is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan goed tegen koudere temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant wel te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist geen speciale zorg en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig bewateren en snoeien van dode bloemen is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Armeria caespitosa heeft een gemiddelde ruimte nodig van zo'n 20-30 cm in diameter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Het is een ideale tuinplant voor plekken met minder licht. Het zal goed gedijen en gezond blijven in de schaduw.

  De plant heeft weinig water nodig en verdraagt droge omstandigheden goed. Het is voldoende om de plant eens in de week water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en bloemen die ze produceren. Het is een goede plant om in de tuin te zetten als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Armeria caespitosa trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt ook voor variatie in hoogte en textuur, wat verschillende leefgebieden creëert voor kleine dieren. Door zijn sterke en winterharde eigenschappen kan hij bijdragen aan een gezonde en diverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Het regelmatig water geven is wel noodzakelijk, vooral tijdens droge periodes.

  Armeria caespitosa is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen dankzij de dichte en compacte groeiwijze van de bladeren en stengels. Dit kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan bijdragen aan een rustigere en meer serene omgeving.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen voor een gezonde uitstraling. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien, om de plant niet te beschadigen.

  Armeria caespitosa heeft matig water nodig en dient regelmatig besproeid te worden. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig wordt, dus laat de grond tussen gietbeurten door wat opdrogen. Geef de plant water bij de wortels en vermijd om de bladeren nat te maken.

  Planten van de soort Armeria caespitosa gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten om gezonde groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Een bodem met een goede structuur en voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Voorkom dat de grond te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Het is raadzaam om bij strenge vorst de plant te beschermen met een laagje stro of bladeren. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat in de winter, om wortelrot te voorkomen. Een beschutte standplaats tegen harde wind is ook aan te raden.

  De plant vereist een regelmatige snoeibeurt om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant elk voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Een lichte bemesting in het voorjaar kan echter helpen om de groei te stimuleren. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de plant gezond te houden.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Armeria caespitosa gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant negatief kan beïnvloeden. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op insecten zoals bladluizen en spint helpen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en preventieve maatregelen te nemen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Armeria caespitosa, ook wel bekend als graspinksterbloem, is een kleine vaste plant met grasachtige bladeren en compacte clusters van roze bloemen op stevige stelen. De plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Armeria caespitosa gedijt goed in zanderige, goed doorlatende bodems en volle zon, waardoor het een ideale keuze is voor rotstuinen, borders en containers. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen droge periodes. Armeria caespitosa voegt een vrolijke kleur en textuur toe aan de tuin en geeft een speelse uitstraling aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.