Armeria maritima 'Laucheana'

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Armeria maritima 'Laucheana' er en kompakt og lavtvoksende plante med græslignende blade og små lyserøde blomster, der blomstrer på lange, tynde stilke. Blomsterne danner tætte kugleformede klynger, der stikker op over bladene. Denne plante er velegnet til stenbede, blomsterbede og som bunddække. 'Laucheana' trives godt på solrige steder og kræver en veldrænet jord. Det er en vinterhårdfør og tørketolerant plante, der kræver minimal vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Armeria maritima 'Laucheana' er stedsegrøn. Denne plante beholder sine blade året rundt, hvilket gør den grøn selv om vinteren. Det er en attraktiv tilføjelse til haven på grund af dens stedsegrønne egenskaber.

  Planten er hårdfør indtil cirka -10 grader Celsius. Den er derfor velegnet til tempererede klimaer og kan tåle lidt frost. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren ved hård frost.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og trives godt både i direkte sollys og delvis skygge. Den kræver ikke speciel pleje.

  Armeria maritima 'Laucheana' har brug for ca. 30-40 cm plads til at vokse godt og sprede sig. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig optimalt og blomstre. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter for at undgå konkurrence om næringsstoffer.

  "Armeria maritima 'Laucheana'" trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for at fremme optimal vækst. I skygge kan planten muligvis have sværere ved at vokse og blomstre.

  Armeria maritima 'Laucheana' har et moderat vandbehov og bør vandes regelmæssigt, men ikke for ofte. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, så giv planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt. Generelt har planten behov for vand 1 til 2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og deres iøjnefaldende blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Det anbefales at plante denne plante i en solrig og veldrænet jord for optimal vækst og blomstring.

  Armeria maritima 'Laucheana' tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket kan bidrage til biodiversiteten i haven. Det skaber et varieret økosystem og har en positiv indvirkning på den lokale fauna. Det er en berigelse for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til og med august og har en blomstringsperiode på cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timer sollys om dagen for at trives godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. En god dræning af jorden er vigtig for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten Armeria maritima 'Laucheana' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens blomster og blade. Det anbefales ikke at konsumere disse planter.

  Ja, planten har små blade og blomster, der kan dæmpe lyd. Det tætte bladløj kan hjælpe med at absorbere og reducere lyd. Generelt set kan planter bidrage til at skabe et lyddæmpende miljø i haven.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at bevare formen. Fjern døde blomsterstilke og eventuelt beskadigede blade. Vær forsigtig med ikke at beskære for dybt, så planten kan komme sig godt og begynde at vokse igen.

  Armeria maritima 'Laucheana' trives i fugtig jord, men bør ikke stå for vådt. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden kan dræne godt for at undgå rodfrugt.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst speciel pottemuld til haveplanter.

  Jordkvaliteten skal være god, gennemtrængelig og næringsrig for optimal vækst. Sørg for en pH-værdi mellem neutral og let sur. Denne plante trives godt i sandet, godt drænet jord.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot. Ideel til stenbede eller langs bede.

  Om vinteren kan det være godt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at bruge muld eller et beskyttende stof. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rådne rødder. Giv planten mindre vand i løbet af vintermånederne, og undgå at den står for våd.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Sørg for at give regelmæssig vanding i tørre perioder og fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Du kan eventuelt gøde om foråret for at fremme væksten.

  Gødningen til denne plante består af en let organisk gødning om foråret. Brug ikke gødning med et højt kvælstofindhold for at undgå, at planten vokser alt for frodigt. Overgødning kan føre til reduceret blomstring.

  Mulch kan bruges til denne plante for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Et lag på 5 til 10 cm mulch omkring planten er tilstrækkeligt. Brug helst organisk materiale som kompost eller træbark.

  Denne plante foretrækker en neutral til let alkalisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodendråber. Tilsætning af kalk kan hjælpe med at øge jordens surhedsgrad.

  Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for skadedyr som bladlus eller larver. Biologiske bekæmpelsesmidler kan anvendes efter behov. Derudover er det vigtigt at passe godt på planten for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Armeria maritima 'Laucheana' er en kompakt og lavtvoksende plante med græslignende blade og små lyserøde blomster, der blomstrer på lange, tynde stilke. Blomsterne danner tætte kugleformede klynger, der stikker op over bladene. Denne plante er velegnet til stenbede, blomsterbede og som bunddække. 'Laucheana' trives godt på solrige steder og kræver en veldrænet jord. Det er en vinterhårdfør og tørketolerant plante, der kræver minimal vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.