Artemisia absinthium 'Lambrook Silver'

Artemisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' is een aromatische vaste plant met zilvergrijs blad en een sterk geur. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de zomer met kleine gele bloemen. Het blad van deze plant heeft een bijzondere textuur en kleur, waardoor het een opvallende verschijning in de tuin is. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' wordt vaak gebruikt in borderbeplanting, als bodembedekker of in rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en is dus niet bladverliezend. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koudere periodes. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden en vereist regelmatig snoeien om haar vorm te behouden. De plant is ook droogtetolerant en kan goed gedijen in arme grond.

  Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' heeft ruimte nodig van ongeveer 30-40 centimeter tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten voldoende luchtcirculatie hebben en niet te dicht op elkaar geplant worden. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  De plant groeit het beste in de volle zon en verdraagt geen schaduw. Het heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei.

  Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is voldoende om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven. Over het algemeen is eens per week water geven voldoende.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden van juni tot augustus en bloeit ongeveer 2 tot 3 weken lang. De bloeiperiode van deze plant is relatief kort.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt om zijn decoratieve bladeren en geur.

  Ja, Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' heeft geluidsdempende eigenschappen doordat de bladeren geluidstrillingen absorberen. Dit kan bijdragen aan een rustige en kalmerende omgeving in uw tuin. Het planten van deze tuinplant kan dus helpen om geluid te verminderen.

 • In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of oude takken om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je snoeigereedschap schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en voldoende vocht vasthoudt. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. Deze tuinplanten hebben geen specifieke behoeften aan voedingsstoffen in de grond, maar geven de voorkeur aan een zonnige locatie. Het is belangrijk om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in borders of rotstuinen.

  Deze plant heeft meestal geen winterbescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Indien nodig, kan een laag mulch worden toegevoegd rond de basis van de plant voor extra bescherming.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de vorm mooi te houden. Overmatig water geven vermijden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, gebruik een algemene meststof voor tuinplanten. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder geurige bladeren. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om gezonde groei te bevorderen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Een laag compost of bladeren kan geschikt zijn als mulchmateriaal. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Te zure grond kan leiden tot een slechte groei en gezondheid van de plant. Het is aan te raden om de pH van de bodem te testen voordat je de plant in de grond zet.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en slakken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren en indien nodig te bestrijden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor voldoende ventilatie en ruimte tussen de planten om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' is een aromatische vaste plant met zilvergrijs blad en een sterk geur. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de zomer met kleine gele bloemen. Het blad van deze plant heeft een bijzondere textuur en kleur, waardoor het een opvallende verschijning in de tuin is. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' wordt vaak gebruikt in borderbeplanting, als bodembedekker of in rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.