Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind'

Aruncus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' is een prachtige en opvallende vaste plant met grote pluimen van witte bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 90 cm. De bladeren zijn geveerd en hebben een decoratief uiterlijk. 'Zweiweltenkind' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant sterft af in de herfst en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die typisch in de tuin wordt geplant voor zijn bloemen en bladstructuur.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en zo nu en dan bemesting en snoeien. Het groeit goed in vochtige grond en in de halfschaduw.

  Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te breiden. Het is aan te raden om de planten ongeveer 60-80 centimeter uit elkaar te planten. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te groeien.

  Ja, de Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in gedeeltelijke of volledige schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor optimale groei.

  De Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Deze plant trekt verschillende soorten insecten aan die helpen bij de bestuiving en de biodiversiteit in de tuin bevorderen.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. De plant biedt ook beschutting voor kleine dieren en vogels. Het kan dus positief bijdragen aan de diversiteit van flora en fauna in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen kan deze plant goed tegen droge en zonnige omstandigheden.

  Deze plant staat bekend als niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bladeren en bloemen in tuinen. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen, dus het wordt afgeraden om deze plant te eten. Het is belangrijk om alleen planten en kruiden te consumeren die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en stelen geluidsgolven absorberen. Hierdoor kan de plant helpen om het geluid in de omgeving te verminderen. Het is echter geen specifiek bekende eigenschap van deze soort planten.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien, door de uitgebloeide bloemtakken af te knippen. Verwijder ook eventuele oude, dorre bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele beschadigde of dode takken weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef water aan de basis van de plant en niet van bovenaf om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Het regelmatig voeden van de plant met meststof speciaal ontwikkeld voor tuinplanten zal de gezondheid en groei bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Vermijd te zware of te zure grond om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te felle zon en droge grond.

  Tuinplanten zoals Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' kunnen tijdens de wintermaanden mogelijk wat bescherming nodig hebben tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder afgevallen bladeren voor een gezonde groei. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en vermijd overbemesting.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te mulchen om onkruidgroei te voorkomen en de grond vochtig te houden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Het mulchen van de plant helpt ook om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen.

  Tuinplanten zoals Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een geschikte pH-waarde zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Voor de ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen of ziektes. Het kan helpen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te trekken of om preventief neemolie te gebruiken. Een goede drainage en voldoende luchtcirculatie kunnen ook bijdragen aan het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aruncus sinensis 'Zweiweltenkind' is een prachtige en opvallende vaste plant met grote pluimen van witte bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 90 cm. De bladeren zijn geveerd en hebben een decoratief uiterlijk. 'Zweiweltenkind' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.