Asarum canadense

Asarum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Asarum canadense, ook bekend als wilde gember, is een inheemse plant die voorkomt in Noord-Amerika. Deze plant groeit laag bij de grond en heeft hartvormige bladeren met een donkergroene kleur. De bloemen van Asarum canadense zijn paarsbruin van kleur en verschijnen in het vroege voorjaar. Deze plant verspreidt een aangename gembergeur en wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde. Asarum canadense gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen en is een populaire keuze voor natuurtuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -28 graden Celsius en kan dus goed overleven in koude temperaturen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter tegen extreme kou.

  Asarum canadense heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Het is een winterharde plant die weinig verzorging vereist. Het is een goede keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die weinig aandacht nodig heeft.

  Asarum canadense heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is een bodembedekker die zich langzaam verspreidt, dus houd rekening met voldoende ruimte voor de plant om zich uit te kunnen breiden. Plant ze daarom op ongeveer 30 tot 45 centimeter afstand van elkaar.

  Ja, Asarum canadense groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die zich goed ontwikkelt onder bomen of in schaduwrijke tuinen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  Deze plant heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig en moet ongeveer 1-2 keer per week worden bewaterd, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een goede keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar planten die bijen en vlinders naar hun tuin lokken. Het kan helpen bij het bevorderen van bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten.

  Ja, Asarum canadense is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt en een belangrijke voedselbron is voor sommige diersoorten. Daarnaast helpt het ook de bodemkwaliteit te verbeteren en draagt bij aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Nee, deze plant kan niet goed tegen de volle zon en verkiest een plek in de schaduw of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende bescherming krijgt tegen de felle zon om verbranding te voorkomen. Het beste is om de plant op een locatie te plaatsen waar hij geen direct zonlicht krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te eten. Het is beter om deze planten te laten groeien als decoratieve tuinplanten en niet voor consumptie te gebruiken.

  Asarum canadense heeft dichte, bodembedekkende bladeren die geluid kunnen dempen dankzij hun make-up. Het bladerdak van de plant kan helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het verminderen van geluidsoverlast in een tuinomgeving. De plant kan daarom bijdragen aan een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat het een bodembedekker is die zich langzaam verspreidt. Eventueel dood blad kan verwijderd worden om de plant er netjes uit te laten zien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  Asarum canadense groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond nog vochtig genoeg is, maar niet te nat. Gebruik een potgrond met een licht zure pH-waarde voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een hoog organisch gehalte. De bodem moet zuur tot neutraal zijn en het liefst in de schaduw staan. Zorg voor voldoende humus en vermijd droge en compacte grond.

  Deze plant groeit het beste in de schaduw of halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon en sterke wind. De plant kan worden geplant onder bomen of in borders met andere schaduwminnende planten.

  Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge winterkou. Je kunt dit doen door mulch rond de basis van de plant aan te brengen of door een laag stro of bladeren over de plant te leggen. Het is ook belangrijk om de plant niet te veel water te geven tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Snoei dode bladeren in de lente en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Voeg organische meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken, afgestemd op de behoeften van de plant. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten volgens de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking.

  Mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en voorkomt dat onkruid groeit. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals stro, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch een paar centimeter van de stengels van de plant blijft om schimmelvorming te voorkomen.

  Asarum canadense gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale bodemverbeteraars voor zure grond. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant is gevoelig voor slakken en naaktslakken, die de bladeren kunnen beschadigen. Om dit te voorkomen, kan een speciale slakkenbestrijding worden toegepast in de tuin. Ook kunnen bladluizen voorkomen bij deze plant, deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Asarum canadense, ook bekend als wilde gember, is een inheemse plant die voorkomt in Noord-Amerika. Deze plant groeit laag bij de grond en heeft hartvormige bladeren met een donkergroene kleur. De bloemen van Asarum canadense zijn paarsbruin van kleur en verschijnen in het vroege voorjaar. Deze plant verspreidt een aangename gembergeur en wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde. Asarum canadense gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen en is een populaire keuze voor natuurtuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.