Asarum europaeum

Asarum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Asarum europaeum, også kendt som Europæisk øreplante, er en flerårig plante, der findes i Europa og Asien. Den har hjerteformede blade, der har en mørkegrøn farve og en fløjlignende tekstur. Denne plante blomstrer om foråret med små, lilla-brune blomster, der er skjult under bladene. Asarum europaeum trives bedst i fugtige, skyggefulde miljøer og trives godt under træer og buske. Den bliver ofte brugt som bunddække og har medicinske egenskaber i traditionel urtemedicin.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bevare et grønt udseende hele året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den trives godt i fugtig, humusrig jord og skyggefulde områder. Det anbefales at give regelmæssig vanding.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig ud og vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Tag hensyn til væksthastigheden og den endelige størrelse af planten.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde omgivelser. Den trives godt under træer og buske, hvor der er lidt sollys. Det er et fremragende valg til skyggefulde haver.

  Planten har brug for moderat vand og skal have veldrænet jord. Det anbefales at vande kun 1-2 gange om ugen for at undgå rod råd. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne.

  Ja, jeg tiltrækker ikke sommerfugle og bier. Mine blomster er ikke tiltrækkende for disse insekter. Jeg er mest elsket for mine dekorative blade og vækst i haven.

  Ja, Asarum europaeum er godt for biodiversiteten, fordi den giver levested for forskellige insekter og små dyr. Planten tiltrækker bestøvere og bidrager til et sundt økosystem i haven. Den skaber en naturlig balance og mangfoldighed af planter og dyr.

  Planten blomstrer fra marts til maj, og blomstringssæsonen kan vare op til seks uger.

  Denne plante foretrækker et sted i skygge eller halvskygge og tåler ikke fuld sol godt. Det anbefales derfor at plante den et beskyttet sted, hvor den ikke er direkte udsat for skarpe solstråler. Planten vokser helst i en fugtig og humusrig jord.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og kan være giftig ved indtagelse. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante. Den bruges normalt som dekorativ plante i haver.

  Ja, planten har tykke blade, der kan absorbere lyd, hvilket gør dem lyddæmpende i haven.

 • Asarum europaeum behøver ikke at blive beskåret. Det er en langsomt voksende plante, der kræver lidt vedligeholdelse. Fjern eventuelle døde blade eller blomster for at holde planten sund.

  Denne plante trives i fugtig jord, så giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver alt for våd. I sommermånederne kan det være nødvendigt at give mere vand end om vinteren. Det er vigtigt at have styr på planten regelmæssigt for tørre pletter i jorden og vande dem, hvis det er nødvendigt.

  For haveplanter som denne plante er det vigtigt at vælge en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Brug helst en pottemuld, der er egnet til skyggeplanter.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og ikke indeholder for mange næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for tæt og tillader tilstrækkelig luft og vand at passere.

  Denne plante trives bedst på et skyggefuldt sted i fugtig, humusrig jord. Sørg for at placeringen er beskyttet mod hård vind og skarp sol. Et sted under træer eller buske er ideelt til denne plante.

  Det anbefales at beskytte planten om vinteren ved at lægge muld eller blade omkring rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodælt. I streng vinter kan det også hjælpe at dække planten med en klud eller fiberdug.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i skyggefulde områder. Sørg for fugtig, veldrænet jord og fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund. Det anbefales at gøde planten om foråret med organiske gødninger.

  For denne plante er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret, såsom kompost eller gødning. Undgå for meget kvælstofholdig gødning, da dette kan hæmme plantens vækst. Hold gødskningen moderat og pas på med overgødskning.

  Mulching er gavnligt for denne plante, da det hjælper med at holde på fugtigheden i jorden og undertrykke ukrudt. Et lag muld kan også hjælpe med at beskytte rødderne mod pludselige temperaturændringer. Vælg et organisk mulchmateriale som blade, halm eller kompost for det bedste resultat.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet, og ikke for fugtig. Sørg for en god dræning for at undgå vandpøbel.

  Planter som disse er følsomme over for snegle og bladlus. For at bekæmpe skadedyr kan der anvendes naturlige midler eller placering af sneglekorn. Derudover er det vigtigt at inspicere regelmæssigt for tegn på skadedyr for at gribe ind tidligt.

 • Beskrivelse

  Asarum europaeum, også kendt som Europæisk øreplante, er en flerårig plante, der findes i Europa og Asien. Den har hjerteformede blade, der har en mørkegrøn farve og en fløjlignende tekstur. Denne plante blomstrer om foråret med små, lilla-brune blomster, der er skjult under bladene. Asarum europaeum trives bedst i fugtige, skyggefulde miljøer og trives godt under træer og buske. Den bliver ofte brugt som bunddække og har medicinske egenskaber i traditionel urtemedicin.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.