Asclepias incarnata

Asclepias

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Asclepias incarnata, ook bekend als Zijdeplant of Zwanenbloem, is een meerjarige plant die groeit tot ongeveer 1,2 meter hoog. Het heeft smalle, lancetvormige bladeren en produceert opvallende roze bloemen in de zomer. Deze bloemen trekken vlinders, bijen en andere bestuivers aan. Na de bloei ontwikkelen zich langwerpige zaaddozen die zijdeachtige pluisjes bevatten. Asclepias incarnata groeit het best in vochtige tot natte grond en kan worden gevonden in moeraslanden, langs rivieren en vijvers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Asclepias incarnata is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om deze te beschermen tegen de kou.

  Asclepias incarnata is een redelijk makkelijke plant in onderhoud. Het regelmatig water geven en wat snoeien is voldoende. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Asclepias incarnata heeft veel ruimte nodig, omdat het een uitgestrekte plant is die zich goed kan verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de plant en andere beplanting om de groei niet te belemmeren. Een plek met volle zon en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  Tuinplanten zoals "Asclepias incarnata" groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Schaduwrijke plekken kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren. Kies daarom voor een zonnige locatie in de tuin om deze plant optimaal te laten groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, idealiter één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Pas het water geven aan op basis van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Hij trekt deze insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is een waardevolle toevoeging aan de tuin omdat het helpt bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en beschutting voor diverse insecten en vogels. Het kan helpen om een gezond ecosysteem in de tuin te bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode van de plant duurt meestal 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Asclepias incarnata is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant in de tuin te laten staan voor decoratieve doeleinden.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te dempen in de tuin.

 • Asclepias incarnata kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde stelen gedurende het groeiseizoen. Het snoeien van deze plant bevordert een gezonde en volle groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef bij voorkeur water op de bodem en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het het beste om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om een pot te gebruiken met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om te groeien in vochtige, vruchtbare bodem. Een bodem die goed water vasthoudt en rijk is aan voedingsstoffen zal helpen bij een gezonde groei en bloei. Het is aanbevolen om regelmatig de bodem te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige grond. Het is goed om de grond regelmatig vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Een geschikte standplaats voor deze plant zou bijvoorbeeld in een moerasachtige tuin zijn.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Eventueel kun je de plant in pot naar een beschutte plek verplaatsen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken voor een gezonde groei. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale bloei.

  Tuinplanten zoals Asclepias incarnata hebben weinig bemesting nodig, aangezien ze zich goed kunnen ontwikkelen in normale tuingrond. Als bemesting nodig is, geef dan een organische meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen kan de plant helpen vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch, zoals stro of houtsnippers, rond de planten maar vermijd het mulchen direct tegen de stengels. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Voor deze tuinplant zijn er verschillende methoden beschikbaar om ongedierte te bestrijden. Denk aan het regelmatig controleren op plagen, zoals luizen of rupsen, en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of neemolie. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en schade door ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Asclepias incarnata, ook bekend als Zijdeplant of Zwanenbloem, is een meerjarige plant die groeit tot ongeveer 1,2 meter hoog. Het heeft smalle, lancetvormige bladeren en produceert opvallende roze bloemen in de zomer. Deze bloemen trekken vlinders, bijen en andere bestuivers aan. Na de bloei ontwikkelen zich langwerpige zaaddozen die zijdeachtige pluisjes bevatten. Asclepias incarnata groeit het best in vochtige tot natte grond en kan worden gevonden in moeraslanden, langs rivieren en vijvers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.