Aster alpinus 'Albus'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster alpinus 'Albus' is een vaste plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant heeft witte bloemen met een geel hartje en bloeit in de lente en vroege zomer. De Aster alpinus 'Albus' heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Het is een populaire plant voor in rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze astersoort trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen afvallen tijdens de wintermaanden en in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch. In sommige gevallen kan de plant zelfs nog lagere temperaturen overleven.

  De Aster alpinus 'Albus' is een gemakkelijk te onderhouden plant en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht en goede grond. Met de juiste omstandigheden zal de plant gezond en bloeiend blijven.

  Aster alpinus 'Albus' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, idealiter ongeveer 30 tot 40 centimeter breed en hoog. Plant de asters op een afstand van ongeveer 30 centimeter van elkaar voor optimale groei en bloei.

  Ja, de Aster alpinus 'Albus' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat deze plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In te veel schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant Aster alpinus 'Albus' trekt vlinders en bijen aan vanwege de witte bloemen die nectar produceren. Deze plant is daarom een goede keuze voor een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Tuinplanten zoals de Aster alpinus 'Albus' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast bieden ze een schuilplaats en voedselbron voor verschillende diersoorten. Door diversiteit in de tuin aan te brengen, help je de natuur een handje.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtigheid bij warm weer.

  Nee, Aster alpinus 'Albus' is niet eetbaar. Het is een vaste plant die voornamelijk gebruikt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een redelijk dicht bladerdek dat geluid kan absorberen, waardoor het enigszins geluidsdempend kan zijn. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode bloemhoofdjes kunnen worden weggeknipt om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder ook eventuele beschadigde of dode takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt.

  Voor de Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet te nat blijven wat kan leiden tot wortelrot. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde en vermijd stilstaand water. Een humusrijke bodem is aan te bevelen voor een optimale groei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om beschadiging door harde wind te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant geen water tijdens vorstperiodes.

  De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot en met de zomer. Gebruik een langzaam werkende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een goede manier om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten groeien.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot licht zure grond. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en wantsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Aster alpinus 'Albus' is een vaste plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant heeft witte bloemen met een geel hartje en bloeit in de lente en vroege zomer. De Aster alpinus 'Albus' heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Het is een populaire plant voor in rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze astersoort trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.