Aster alpinus 'Happy End'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Aster alpinus 'Happy End' er en smuk flerårig plante med lilla blomster og en gul midte. Denne plante når en højde på ca. 20-30 cm og blomstrer om sommeren. Varianten 'Happy End' har en kompakt vækstform og er perfekt til bede, stenbede eller som bunddække. Aster alpinus er en robust plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge og i en veldrænet jord. Derudover tiltrækker denne plante sommerfugle og bier, hvilket skaber et livligt have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. Det er en flerårig plante, der vokser frem hvert år.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er veldrænet, så planten kan klare de kolde temperaturer godt. Om vinteren kan det være en god idé at lægge et lag muld omkring planten for ekstra beskyttelse.

  Fra Aster alpinus 'Happy End' er en let at vedligeholde haveplante. Denne plante kræver ikke meget særlig pleje og kan trives godt i de fleste haveomgivelser. Med regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys vil denne plante trives sundt og smukt.

  Aster alpinus 'Happy End' har brug for cirka 30 centimeter plads pr. plante for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse optimalt og blomstre.

  Aster alpinus 'Happy End' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten blomstre mindre og væksten kan blive hæmmet. Det anbefales derfor at placere denne plante på et solrigt sted.

  Haveplanter har generelt brug for vand en gang om ugen, medmindre det er ekstremt varmt eller tørt vejr. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Vandning tidligt om morgenen eller sent om aftenen er det bedste.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er en værdifuld fødekilde for disse bestøvere. At plante disse blomster kan hjælpe med at fremme biodiversiteten i haven.

  Ja, Aster alpinus 'Happy End' er godt for biodiversitet på grund af blomsterne, der indeholder masser af nektar og pollen, hvilket tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere. Dette bidrager til mangfoldigheden af insekter i haven og dermed biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i maj og juni måneder. Blomstringsperioden kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Ja, Aster alpinus 'Happy End' kan godt klare fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg for tilstrækkelig vand ved høje temperaturer.

  Nej, planten Aster alpinus 'Happy End' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en spiseplante. Det frarådes at indtage dele af denne plante.

  Ja, mange planter har en lyddæmpende effekt, da de absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære. Det anbefales at placere flere planter i haven for at opnå den størst mulige lyddæmpende effekt.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme ny vækst. Fjern døde eller beskadigede dele af planten for at fremme dens sundhed. Klip stænglerne ned til cirka 5 cm over jorden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed ved at føle med din finger.

  For garden plants like "Aster alpinus 'Happy End'", it is recommended to grow in well-drained potting soil rich in organic material. It is important to water the plant regularly, but be careful not to let the potting soil get too wet. Additionally, it is advisable to regularly add nutrients to the potting soil to stimulate the growth and flowering of the plant.

  Denne haveplante trives bedst i godt drænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en jord med tilstrækkelig organisk stof og en god struktur. Undgå tung og for våd jord for at forhindre rodødelæggelse.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  Sørg om vinteren for et beskyttende lag muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Undgå våd, sumpet jord for at forhindre rådne rødder. Fjern eventuelle døde blade og grene for at forhindre skimmelvækst.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er modstandsdygtige over for frost. Det anbefales at beskære de visnede stængler efter blomstringen. Derudover er regelmæssig vanding tilstrækkeligt.

  Havplanter kan gødes i vækstsæsonen med en generel gødning til blomstrende planter. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering for at undgå overgødning. Gødning bør finde sted bedst om foråret og om sommeren.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om havenplanten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Vælg organisk materiale såsom blade, halm eller træbark. Sørg for, at muldlaget ikke lægges direkte op mod plantens stamme for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH. En pH mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne art. Sørg for god dræning for at undgå rodrot.

  Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for forekomst af skadedyr som bladlus, snegle og trips. I tilfælde af angreb kan naturlige fjender anvendes eller miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan bruges. Det anbefales at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom at plante andre insektafvisende planter i nærheden.

 • Beskrivelse

  Den Aster alpinus 'Happy End' er en smuk flerårig plante med lilla blomster og en gul midte. Denne plante når en højde på ca. 20-30 cm og blomstrer om sommeren. Varianten 'Happy End' har en kompakt vækstform og er perfekt til bede, stenbede eller som bunddække. Aster alpinus er en robust plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge og i en veldrænet jord. Derudover tiltrækker denne plante sommerfugle og bier, hvilket skaber et livligt have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.