Aster amellus 'Breslau'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'Breslau' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die lijken op margrieten. De bladeren van deze Aster zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, waardoor ze een mooi contrast vormen met de bloemen. De plant bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een bloementuin. 'Aster amellus 'Breslau' gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond en vereist weinig onderhoud. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en is ook geschikt voor gebruik als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster amellus 'Breslau' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen. Het is een tuinplant die seizoensgebonden veranderingen doormaakt.

  De plant Aster amellus 'Breslau' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Aster amellus 'Breslau' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en betrouwbare toevoeging aan de tuin.

  Voor deze plant is het aan te raden om minimaal 30 tot 40 centimeter ruimte te bieden tussen elke plant. Zo zorg je ervoor dat ze voldoende lucht en licht krijgen om gezond te kunnen groeien en bloeien. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant, zodat deze zich goed kan verspreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Aster amellus 'Breslau' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet met teveel water wordt verzadigd. Controleer regelmatig de grond en pas de bewatering aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, Aster bloemen zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze eigenschap maakt ze een waardevolle plant voor een vlindertuin of bijenborder. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Ja, de plant Aster amellus 'Breslau' draagt bij aan de biodiversiteit doordat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Ook biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het creëert een gevarieerde leefomgeving voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit in de maanden augustus en september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt zelfs warmere temperaturen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond om uitdroging te voorkomen. Het is daarom belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomers.

  Nee, Aster amellus 'Breslau' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen die het produceert. Het is geen eetbare plant en wordt niet aanbevolen voor consumptie.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te weerkaatsen. Het is algemeen bekend dat planten kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het is dus goed mogelijk dat deze plant ook geluidsdempende eigenschappen heeft.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de bloei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken. Zorg voor een luchtige groei door regelmatig te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, om verdamping te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg voor een mix van potgrond met wat zand en compost voor een optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Aster amellus 'Breslau' hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst om schade te voorkomen. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld mulch rond de basis van de plant aan te brengen of door de plant af te dekken met een beschermende doek. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens koude periodes om deze gezond te houden.

  De Aster amellus 'Breslau' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Een evenwichtige voeding met voldoende stikstof, fosfor en kalium is essentieel voor een gezonde groei. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor de Tuinplanten omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de planten beschermt tegen temperatuurschommelingen. Het kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals bladeren, stro, of compost. Het wordt in een laag van 5-10 cm op de bodem rondom de plant aangebracht.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de meeste tuinplanten ligt tussen 6 en 7, wat als neutraal wordt beschouwd. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen voordat je planten toevoegt, omdat de zuurgraad invloed heeft op de opname van voedingsstoffen. Het is mogelijk om de zuurgraad van de bodem aan te passen met behulp van kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij het voorkomen van plagen. Het is ook mogelijk om milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of zeepwater.

 • Omschrijving

  Aster amellus 'Breslau' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die lijken op margrieten. De bladeren van deze Aster zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, waardoor ze een mooi contrast vormen met de bloemen. De plant bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een bloementuin. 'Aster amellus 'Breslau' gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond en vereist weinig onderhoud. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en is ook geschikt voor gebruik als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.