Aster amellus 'Lac de Gen?ve'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'Lac de Gen?ve' is een vaste plant met prachtige lavendelblauwe bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en vormt mooie compacte pollen. Het blad is smal en lancetvormig, wat een mooie contrast geeft met de bloemen. Deze Aster is geliefd om zijn lange bloeiperiode en is aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Het is een prachtige toevoeging aan de tuinborder of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer op met nieuwe bladeren. Het is een vaste plant die goed gedijt in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit niveau. Tuinplanten kunnen verschillen in winterhardheid.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bijmesten zal de plant gezond houden.

  Deze plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm tot 50 cm in de breedte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de plant om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te ontwikkelen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Planten in de schaduw kan leiden tot langere en zwakkere stelen en minder bloemen.

  De Aster amellus 'Lac de Gen?ve' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grondvochtigheid om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het zal zeker bijen en vlinders aantrekken in uw tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, Aster amellus is een plant die vlinders en bijen aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het helpt de lokale ecologie te ondersteunen door het aantrekken van bestuivers. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige tuin.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Onthoud dat overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding van bladeren.

  Nee, Aster amellus 'Lac de Genève' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant Aster amellus 'Lac de Genève' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin. Veel andere planten hebben wel geluidsdempende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld bamboe of coniferen.

 • Aster amellus 'Lac de Genève' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Water geven in de ochtend of avond is het beste om verdamping te voorkomen.

  Om goed te gedijen heeft deze plant een licht vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig bemest wordt. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor deze tuinplant. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Aster amellus 'Lac de Genève' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd plekken met te veel schaduw of vochtige grond.

  In de winter kan het aan te raden zijn om de plant af te dekken met vliesdoek of bladeren om deze te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd natte voeten. In het voorjaar kan de bescherming worden verwijderd zodra de vorst voorbij is.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Het is raadzaam om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant af en toe wat water te geven. Het is ook belangrijk om de plant jaarlijks te bemesten voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Aster amellus 'Lac de Genève' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Voorkom overbemesting om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

  Het is nuttig om de plant in de winter te mulchen met compost of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch houdt de grond vochtig en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Een bodem met deze zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of organisch materiaal.

  Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen tegen bladluizen. Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen om nuttige insecten te behouden. Ongedierte kan ook handmatig worden verwijderd door het af te spoelen met water of af te plukken.

 • Omschrijving

  Aster amellus 'Lac de Gen?ve' is een vaste plant met prachtige lavendelblauwe bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en vormt mooie compacte pollen. Het blad is smal en lancetvormig, wat een mooie contrast geeft met de bloemen. Deze Aster is geliefd om zijn lange bloeiperiode en is aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Het is een prachtige toevoeging aan de tuinborder of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.