Aster amellus 'Peach Blossom'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'Peach Blossom' is een vaste plant met lichtroze bloemen die lijken op perzikbloesems. De bloemen verschijnen in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot ongeveer 60 cm hoog en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. 'Peach Blossom' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembedden. Deze astersoort kan ook worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster amellus 'Peach Blossom' is een bladverliezende tuinplant. Na de bloei verliest hij zijn bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Het is ideaal voor in de tuin of in potten op het terras.

  Aster amellus 'Peach Blossom' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en houd rekening met de groeiruimte van omliggende planten. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

  De Aster amellus 'Peach Blossom' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Aster amellus 'Peach Blossom' heeft gemiddeld eens per week water nodig, bij warm weer kan vaker water gegeven worden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om de planten in de ochtend of avond water te geven om verdamping te voorkomen.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zal dus helpen om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken. Het is een goede keuze als je een vlinder- en bijenvriendelijke tuin wilt creëren. De bloemen bieden voedsel en nectar voor deze dieren.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Hij biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en kleine dieren. Hierdoor kan de biodiversiteit in de tuin worden verhoogd.

  De plant bloeit in de maanden augustus en september en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  De Aster amellus 'Peach Blossom' kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die houdt van een zonnige standplaats en zal hier goed gedijen. Zorg wel voor voldoende water bij warme temperaturen.

  Nee, de plant Aster amellus 'Peach Blossom' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die vooral wordt gekweekt vanwege de bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, afhankelijk van factoren zoals de grootte en dichtheid van het bladerdak. Het is echter niet de primaire functie van de plant. Het kan een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar de dode stengels en bloemen te verwijderen. Hiermee stimuleer je de plant om nieuwe bloemen te produceren en blijft hij gezond en compact. Je kunt de plant tot ongeveer twee derde terugsnoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant met natte voeten staat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Aster amellus 'Peach Blossom' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale tot licht zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende humus bevat voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Een beschutte border of bloembed is ideaal voor deze plant.

  In de winter kan het helpen om de plant te bedekken met een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het plaatsen van een windbescherming in de buurt van de plant helpen om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen baat bij een goede bemesting tijdens het groeiseizoen. Het is aanbevolen om een algemene meststof te gebruiken die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te bloeien.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te voorzien van een laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bladmulch of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een optimale pH-waarde zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden, kan je de plant regelmatig controleren en indien nodig besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Preventieve maatregelen zoals het handhaven van een gezonde bodem en voldoende ventilatie kunnen ook de kans op ongedierte verminderen.

 • Omschrijving

  Aster amellus 'Peach Blossom' is een vaste plant met lichtroze bloemen die lijken op perzikbloesems. De bloemen verschijnen in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot ongeveer 60 cm hoog en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. 'Peach Blossom' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembedden. Deze astersoort kan ook worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.