Aster cordifolius 'Silver Spray'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster cordifolius 'Silver Spray' is een mooie vaste plant met zilverkleurige bladeren en paarse bloemen. De plant groeit op een compacte manier en bloeit in de late zomer tot de herfst. De bladeren hebben een hartvormige vorm en voegen een subtiele textuur toe aan de tuin. 'Silver Spray' is een aantrekkelijke toevoeging aan borders, rotstuinen en bloemperken. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster cordifolius 'Silver Spray' is niet groenblijvend, wat betekent dat de bladeren tijdens bepaalde seizoenen kunnen verwelken en eraf kunnen vallen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het plannen van de tuinbeplanting.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de Aster cordifolius 'Silver Spray' is makkelijk in onderhoud. Zoals de meeste tuinplanten heeft deze plant regelmatig water nodig en heeft hij behoefte aan voldoende zonlicht. Verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig.

  De plant heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Tuinplant Aster cordifolius 'Silver Spray' groeit het beste op een zonnige of halfschaduwrijke plek. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd, wat kan leiden tot minder bloei. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Aster cordifolius 'Silver Spray' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is zowel vlinder- als bijenlokkend en zal deze bestuivers aantrekken in je tuin. Het is dus een goede keuze als je graag meer biodiversiteit wilt bevorderen in je tuin.

  Ja, Aster cordifolius 'Silver Spray' is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekken. Hierdoor draagt hij bij aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden augustus en september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Aster cordifolius 'Silver Spray' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg verder voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant Aster cordifolius 'Silver Spray' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan daarom een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen tot de basis terug om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant met voeten in het water staat.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze tuinplant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond op een beschutte plek in de tuin. Vermijd te natte of te droge grond.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld bladeren of stro rond de basis te leggen. Het is ook aan te raden om de plant te mulchen om de wortels te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerde grond heeft om vorstschade te voorkomen.

  De Aster cordifolius 'Silver Spray' houdt van een zonnige plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef de plant in het voorjaar organische mest, zoals compost of koemest. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verspreid en vermijd het bemesten vlakbij de stengels. Herhaal de bemesting indien nodig in de zomermaanden voor een gezonde groei en bloei.

  Het is belangrijk om Aster cordifolius 'Silver Spray' goed te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Een laag mulch van organisch materiaal zoals compost of boomschors rond de plant helpt bij het beschermen van de wortels en het stimuleren van gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplant 'Aster cordifolius 'Silver Spray'' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede zuurgraad is essentieel voor de gezondheid en bloei van deze plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunnen planten besproeid worden met een natuurlijke zeepoplossing om bijvoorbeeld bladluizen te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Aster cordifolius 'Silver Spray' is een mooie vaste plant met zilverkleurige bladeren en paarse bloemen. De plant groeit op een compacte manier en bloeit in de late zomer tot de herfst. De bladeren hebben een hartvormige vorm en voegen een subtiele textuur toe aan de tuin. 'Silver Spray' is een aantrekkelijke toevoeging aan borders, rotstuinen en bloemperken. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.