Aster ericoides 'Esther'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster ericoides 'Esther' is een compacte en bossige vaste plant met fijne, heide-achtige bladeren. In de nazomer bloeit de plant overvloedig met talrijke kleine bloemen in een prachtige lila tot lavendelkleur. De bloemen hebben een opvallende geelhartige centrum en trekken vlinders en bijen aan. 'Esther' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze Aster soort is een mooie aanvulling voor een border of rotstuin en kan worden gecombineerd met andere vaste planten voor een kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster ericoides 'Esther' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is een goede optie voor variatie in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in een gematigd klimaat.

  Aster ericoides 'Esther' is een vrij makkelijke plant in onderhoud. Ze hebben geen specifieke vereisten en gedijen goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  De Aster ericoides 'Esther' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan uitgroeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie om zonlicht en voedingsstoffen te voorkomen.

  Tuinplanten zoals ik groeien het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan mijn groei belemmerd worden en bloei ik mogelijk minder uitbundig. Kies daarom een plekje uit waar ik wat zonlicht kan krijgen voor mijn optimale groei.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Ongeveer 1-2 keer per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de Aster ericoides 'Esther' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Deze plant zorgt voor voedsel en habitat voor verschillende insecten. Het bevordert zo de diversiteit en het evenwicht binnen het ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant zal goed gedijen in de volle zon en zal mooi bloeien.

  Nee, de plant Aster ericoides 'Esther' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen en decoratieve waarde in de tuin. Eetbare planten hebben meestal een andere specifieke benaming en kenmerken.

  Ja, Aster ericoides 'Esther' heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte groei en de bladeren die geluidsgolven absorberen. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor het creëren van een meer rustige en stille tuinomgeving.

 • Aster ericoides 'Esther' kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de plant compact te houden en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant ongeveer tot de helft van zijn hoogte terug. Na de bloei kunnen uitgebloeide bloemen worden verwijderd om nieuwe bloemknoppen te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Besproei de plant bij voorkeur in de ochtend om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond voor deze plant.

  De Aster ericoides 'Esther' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De Aster ericoides 'Esther' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Deze tuinplant is geschikt voor borders en bloembakken.

  Je kunt de plant beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Bescherm de plant ook met een winternet of doek als de temperaturen extreem laag worden.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Het is raadzaam om in het voorjaar dood hout te verwijderen en de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of koemest. Dit stimuleert een gezonde groei en bloei. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt, dit kan de plant beschadigen.

  Mulchen is belangrijk bij het kweken van Tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en de stelen van de plant niet bedekt.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel te corrigeren met toevoegingen zoals meststoffen of kalk. Optimaal groeit de plant in een bodem met een pH-waarde die geschikt is voor tuinplanten.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op plagen zoals bladluizen, rupsen en trips. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door deze regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Aster ericoides 'Esther' is een compacte en bossige vaste plant met fijne, heide-achtige bladeren. In de nazomer bloeit de plant overvloedig met talrijke kleine bloemen in een prachtige lila tot lavendelkleur. De bloemen hebben een opvallende geelhartige centrum en trekken vlinders en bijen aan. 'Esther' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze Aster soort is een mooie aanvulling voor een border of rotstuin en kan worden gecombineerd met andere vaste planten voor een kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.