Aster ericoides 'White Heather'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster ericoides 'White Heather' is een vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei van kleine, witte bloemen met geel hart in de late zomer en herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze met fijne, groene naaldachtige bladeren die een heide-achtige uitstraling geven. 'White Heather' is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen en geeft een frisse uitstraling aan borders en rotstuinen. Deze soort houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond en kan worden gebruikt als bodembedekker of in groepen geplant. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant compact te houden en bevordert de bloei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster ericoides 'White Heather' is een bladverliezende plant. Deze plant verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De plant Aster ericoides 'White Heather' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koude winters. Het is belangrijk om eventuele vorstschade te voorkomen door de plant goed te beschermen.

  De Aster ericoides 'White Heather' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft slechts af en toe water nodig. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezonde groei van de plant.

  De plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 centimeter in de breedte en 60 tot 90 centimeter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich kan verspreiden en goed kan groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te ademen en voldoende zonlicht te ontvangen.

  Aster ericoides 'White Heather' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn witte bloemen in de zomer. Hij zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten in de tuin. Het kan bijdragen aan het behoud van een gezonde en evenwichtige ecosystemen.

  Deze plant bloeit van augustus tot en met oktober en de bloei kan meer dan vier weken duren.

  Ja, Aster ericoides 'White Heather' kan goed tegen de volle zon. Deze planten gedijen het beste op een locatie met veel zonlicht. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreme hitte.

  Nee, de plant Aster ericoides 'White Heather' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselbron voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, de Aster ericoides 'White Heather' heeft een geluidsdempende eigenschap door zijn dichte groeiwijze en bladstructuur. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het is een geschikte plant om te gebruiken in een tuin of op het balkon om geluidsoverlast te verminderen.

 • In het voorjaar kun je de plant snoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook dode bloemen en takken tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen weg om nieuwe bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral tijdens warme zomerdagen. Vermijd echter dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond die snel water vasthoudt.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte condities om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Aster ericoides 'White Heather' kunnen baat hebben bij winterbescherming, vooral in koudere klimaten. Dit kan bereikt worden door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en extreme temperatuurschommelingen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen af om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken voor een verzorgde uitstraling.

  Voor tuinplanten zoals de "Aster ericoides 'White Heather'" is een jaarlijkse bemesting met organische meststoffen in het voorjaar aan te raden. Gebruik een gebalanceerde meststof met een hoger gehalte aan kalium voor een goede bloei en stevige groei. Teveel mest kan leiden tot weelderige planten met minder bloemen, dus houd de dosering aan volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen in het voorjaar met een laag organisch materiaal zal helpen om het vocht vast te houden en onkruid onder controle te houden. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt gelegd. Het kan ook helpen om de grond te beschermen tegen temperatuurwisselingen.

  De Aster ericoides 'White Heather' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. De zuurgraad van de bodem is daarom ideaal tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of meststoffen.

  Voor tuinplanten kunnen diverse methoden worden gebruikt om ongedierte te bestrijden, zoals het besproeien met een milieuvriendelijke insecticide, het handmatig verwijderen van plagen of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel in te grijpen indien nodig. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt vaak afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en het milieu.

 • Omschrijving

  De Aster ericoides 'White Heather' is een vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei van kleine, witte bloemen met geel hart in de late zomer en herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze met fijne, groene naaldachtige bladeren die een heide-achtige uitstraling geven. 'White Heather' is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen en geeft een frisse uitstraling aan borders en rotstuinen. Deze soort houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond en kan worden gebruikt als bodembedekker of in groepen geplant. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant compact te houden en bevordert de bloei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.