Aster x frikartii

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster x frikartii er en staude, der tilhører astersfamilien. Planten har smalle grønne blade og producerer om sommeren og efteråret talrige lilla eller blå blomster med en gul midte. Aster x frikartii er en nem plante at passe, der trives godt i solen eller halvskyggen. Planten tiltrækker sommerfugle og bier, og er derfor et smukt supplement til en naturlig have eller bed. Aster x frikartii kan anvendes i bede, plantninger eller som skæreblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Om vinteren vil bladene falde af denne plante.

  Aster x frikartii er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Disse planter kan derfor overleve i koldere klimaer i vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem frost.

  Ja, planten er generelt lette at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og tilstrækkeligt med sollys. Beskær om nødvendigt om foråret for at fremme væksten.

  Denne plante har brug for cirka 40-50 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig lys og luft omkring planten. Husk også at beskære regelmæssigt for at bevare formen.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan vækst og blomstring muligvis være reduceret. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Overvanding bør undgås.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der bidrager til biodiversiteten.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten. Den tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket hjælper med bestøvningen af andre planter og bidrager til en sund have-økosystem. Derudover tilbyder den også skjul og mad til forskellige insekter og små dyr.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er en stærk haveplante, der trives godt i en solrig atmosfære. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet.

  Nej, planten Aster x frikartii er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært er kendt for sine smukke blomster og dekorative værdi i haven. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, planten har en lyddæmpende effekt ved at absorbere lydbølger med hjælp fra blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på altanen. Planter generelt har en positiv effekt på akustikken i et udendørs rum.

 • Beskær planten om foråret til cirka 10 cm over jorden for at stimulere væksten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen. Klip døde eller beskadigede grene væk for at holde planten sund.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand gerne om morgenen for at undgå skimmel dannelse.

  Aster x frikartii trives bedst i godt drænet pottejord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottejorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en pottejord specielt til haveplanter for de bedste resultater.

  Planten trives bedst i godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodæg. En let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 anbefales.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig, og får regelmæssigt vand. Beskyt planten mod stærk vind for at undgå skader.

  Denne plante har ikke brug for særlig beskyttelse om vinteren, da det er en vinterhårdfør haveplante. Det anbefales dog at dække planterne med et lag muld eller blade under længerevarende frost for at beskytte rødderne. Det er vigtigt at undgå, at planterne drukner i våd jord i løbet af vintermånederne.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at fremme en sund vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstrende. Brug en balanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Overgødskning kan være skadeligt, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen.

  Det anbefales at påføre et lag mulch omkring planten om foråret for at reducere fugttab og forhindre ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller hakkede træstykker. Sørg for, at mulchlaget ikke bliver påført direkte mod plantens stamme for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå rodskader. Tilsætning af kompost kan hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad.

  Planten kan lide af bladlus, trips, spindemider og larver. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøns, svirrefluer eller rovsugere. De kan også bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Aster x frikartii er en staude, der tilhører astersfamilien. Planten har smalle grønne blade og producerer om sommeren og efteråret talrige lilla eller blå blomster med en gul midte. Aster x frikartii er en nem plante at passe, der trives godt i solen eller halvskyggen. Planten tiltrækker sommerfugle og bier, og er derfor et smukt supplement til en naturlig have eller bed. Aster x frikartii kan anvendes i bede, plantninger eller som skæreblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.