Aster (Universum Grp) 'Coombe Fishacre'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster 'Coombe Fishacre' is een compact groeiende borderplant met een bossige vorm en opgaande stelen. De plant produceert talrijke bloemhoofdjes met kleine lila paarse bloemen in de late zomer tot de herfst. Deze astersoort is perfect voor het verfraaien van de tuin en trekt vlinders en bijen aan. 'Coombe Fishacre' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. Deze plant vereist regelmatige bewatering en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Universum Grp) 'Coombe Fishacre' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn blad in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan daardoor goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld bladeren of een tuinvlies. Hierdoor kan de plant in het voorjaar weer mooi uitlopen.

  De Aster is over het algemeen een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht, bewater regelmatig en geef af en toe voeding. De plant is winterhard en zal elk jaar opnieuw bloeien.

  De Aster heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan gedijen. Een gemiddelde ruimte van ongeveer 30-40 cm is ideaal voor de groei van de Aster plant.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is niet ideaal om in de schaduw te groeien, omdat de plant minder goed zal bloeien en groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Aster plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om het ecosysteem te ondersteunen.

  Tuinplanten zoals Aster dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en bloemen te produceren. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse omgeving.

  De Aster bloeit van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. Deze planten bloeien in de late zomer en vroege herfst en voegen kleur toe aan de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt en goed gedraineerde grond heeft. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  De Aster planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om de planten niet op te eten, aangezien sommige soorten giftige stoffen kunnen bevatten. Het is daarom verstandig om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking, maar kunnen enigszins helpen bij het absorberen en verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond en verwijder dode of beschadigde stengels. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen. Astern kunnen ook na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact te houden.

  De Aster houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De Aster plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte of te zure grond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed draineert. Vermijd te natte of te droge bodems voor de beste groei.

  De Aster 'Coombe Fishacre' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze tuinplant kan ook goed gedijen in borders of potten op een beschutte plek in de tuin.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om een mulchlaag van bladeren of compost rond de basis van de plant aan te brengen. Dit zal de wortels beschermen tegen strenge vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een vliesdoek of jutezak voor extra bescherming.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om de bloei te stimuleren. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de plant gezond te houden.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de Aster (Universum Grp) 'Coombe Fishacre' te bemesten. Zorg ervoor dat de meststof een gebalanceerde voedingsstoffenverhouding heeft en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het reguleren van de bodemtemperatuur. Het kan ook onkruid onderdrukken en voedingsstoffen toevoegen aan de bodem, waardoor de plant beter kan groeien. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de plant.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op insecten, schimmels en andere plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kan het planten van bepaalde gewassen die bekend staan om hun afwerende eigenschappen ook helpen bij het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Aster 'Coombe Fishacre' is een compact groeiende borderplant met een bossige vorm en opgaande stelen. De plant produceert talrijke bloemhoofdjes met kleine lila paarse bloemen in de late zomer tot de herfst. Deze astersoort is perfect voor het verfraaien van de tuin en trekt vlinders en bijen aan. 'Coombe Fishacre' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. Deze plant vereist regelmatige bewatering en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.