Aster novae-angliae 'Barr's Pink'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster novae-angliae 'Barr's Pink' is een vaste plant met prachtige roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een opvallende geelgroene kegel in het midden. Deze plant wordt ongeveer 90 cm hoog en heeft stevige stelen. 'Barr's Pink' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn kleurrijke en langdurige bloei. Het is een attractieve plant voor bijen, vlinders en andere bestuivers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die wel regelmatig gesnoeid moet worden om zijn vorm te behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Het is raadzaam om de plant te mulchen of af te dekken met een beschermende laag stro of bladeren tijdens koude periodes.

  De Aster novae-angliae 'Barr's Pink' is over het algemeen een vrij makkelijke plant om te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is hem regelmatig water geven en af en toe snoeien om hem in vorm te houden. Verder heeft hij niet veel speciale zorg nodig.

  De plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van 50 tot 60 centimeter in de breedte en 80 tot 100 centimeter in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om te groeien en zich te ontwikkelen. Bij het planten is het dus aan te raden om rekening te houden met deze afmetingen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te bieden voor een optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen die flora en fauna willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere nuttige insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan dus bijdragen aan een gezonde en diverse ecosystemen.

  Deze plant bloeit van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. Het is een populaire keuze voor late zomer- en herfstbloeiende borders.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is raadzaam om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen.

  Ja, de Aster novae-angliae 'Barr's Pink' is geluidsdempend. De bladeren en bloemen absorberen geluidsgolven en verminderen zo het omgevingsgeluid. Het planten van deze soort kan helpen bij het creëren van een rustige en ontspannen tuinomgeving.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Het regelmatig verwijderen van oude bloemen kan de bloei verlengen.

  Deze plant, behorend tot de Tuinplanten categorie, heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken in te vochtige grond. Kies bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot lichtzure pH heeft. Zorg voor een plek in de volle zon voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats of in lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende vochtigheid. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, maar het kan nuttig zijn om mulch rond de wortels aan te brengen om ze te beschermen tegen vorst. Als de plant in een winderige omgeving staat, kan het helpen om een beschermende laag rondom de plant te plaatsen. Het is belangrijk om te zorgen voor goede waterafvoer om te voorkomen dat de wortels bevriezen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  Om de groei en bloei van deze tuinplant te bevorderen, is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Dit zorgt voor een goede voedingstoestand en stimuleert de groei van de plant. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen helpt om de plant gezond en sterk te houden.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen. Mulch zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Kies een organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De Aster novae-angliae 'Barr's Pink' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en slakken. Deze kunnen bestreden worden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Een goede hygiëne in de tuin kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Aster novae-angliae 'Barr's Pink' is een vaste plant met prachtige roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een opvallende geelgroene kegel in het midden. Deze plant wordt ongeveer 90 cm hoog en heeft stevige stelen. 'Barr's Pink' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn kleurrijke en langdurige bloei. Het is een attractieve plant voor bijen, vlinders en andere bestuivers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.