Aster novae-angliae 'Rudelsburg'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster novae-angliae 'Rudelsburg' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen met een geel hart. Deze astersoort bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft stevige stelen en smalle, puntige bladeren. 'Rudelsburg' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in de zon en vruchtbare, goed doorlatende grond. Deze aster kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en vormt mooie, volle bloemtrossen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Aster novae-angliae 'Rudelsburg' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die in de lente opnieuw bladeren zal krijgen.

  De plant Aster novae-angliae 'Rudelsburg' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan goed gedijen in de tuin en komt elk jaar terug bij de juiste verzorging.

  Aster novae-angliae 'Rudelsburg' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin.

  De Aster novae-angliae 'Rudelsburg' heeft ongeveer 60 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende lucht- en zonlicht te bieden, zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Zorg ook voor voldoende afstand tot andere planten om competitie om voedingsstoffen en water te voorkomen.

  Aster novae-angliae 'Rudelsburg' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kunnen er minder bloemen gevormd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste groeiresultaten.

  De Aster novae-angliae 'Rudelsburg' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar te voorkomen dat de wortels constant in het water staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijkdom en heldere kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten en bevordert daarmee een gezonde leefomgeving. Het helpt ook om de natuurlijke balans in stand te houden door bij te dragen aan een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus en september en de bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer, vooral als hij in de volle zon staat. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon, vooral tijdens hete zomerdagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om deze plant in te nemen voor menselijke of dierlijke consumptie. Het is het beste om te genieten van de schoonheid van deze plant in de tuin, maar niet als voedsel.

  Ja, de Aster novae-angliae 'Rudelsburg' kan geluid enigszins dempen door zijn bladeren en stengels. Echter, het zal niet zo effectief zijn als andere planten die specifiek worden gekweekt voor geluiddempende doeleinden. Over het algemeen kunnen planten een positief effect hebben op het verminderen van geluid in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 15 cm boven de grond. Verwijder eventueel dode of beschadigde takken. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en mooi van vorm.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een optimale groei.

  Deze tuinplant groeit het best in goed doorlatende bodems met een gemiddelde tot vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een pH-balans rond neutraal voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Aster novae-angliae 'Rudelsburg' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze vaste plant kan goed groeien in borders, perken of als snijbloem in de tuin. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen rond de wortels en een laagje bladeren over de plant te leggen. Daarnaast kan een beschermende doek of plastic folie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme koude temperaturen. Het is belangrijk om de bescherming tijdig aan te brengen voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen voor een gezonde uitstraling.

  Tuinplanten zoals Aster novae-angliae 'Rudelsburg' kunnen bemest worden met een algemene meststof in het voorjaar om groei en bloei te stimuleren. Het is ook aan te raden om in het najaar een meststof met een lager stikstofgehalte te gebruiken om de plant voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch beschermt tevens de wortels tegen koude temperaturen en voorkomt erosie van de grond. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of het najaar.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals Aster novae-angliae 'Rudelsburg' ligt tussen pH 6.0 en pH 7.0. Een neutrale zuurgraad is het meest geschikt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel de juiste meststoffen toe te voegen.

  Het beste middel tegen ongedierte bij tuinplanten is het regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met een milieuvriendelijke insectendodende zeep. Voor een preventieve aanpak kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  Aster novae-angliae 'Rudelsburg' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen met een geel hart. Deze astersoort bloeit in de late zomer en herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft stevige stelen en smalle, puntige bladeren. 'Rudelsburg' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in de zon en vruchtbare, goed doorlatende grond. Deze aster kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en vormt mooie, volle bloemtrossen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.