Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is een prachtige vaste plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit in de late zomer en herfst. 'Audrey' is een sierlijke toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze Aster kan goed gedijen in goed doorlatende, vochtige grond en staat het liefst op een zonnige plek. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is daarom een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude temperaturen tijdens de winter. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor de Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is een ruimte nodig van ongeveer 30-40 centimeter tussen elke plant. Deze plant heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te kunnen verspreiden. Houd hierbij rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de Aster op een plek te planten waar het voldoende zonlicht krijgt.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, de Aster plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Let op dat bijen en vlinders afhankelijk zijn van een diversiteit aan planten, dus het is goed om verschillende soorten in de tuin te hebben.

  Asters zijn gunstig voor biodiversiteit omdat ze nectar leveren voor bijen en vlinders. Ze trekken ook andere nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes. Door deze planten in de tuin te hebben, draag je bij aan het behoud van biodiversiteit.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' bloeit van augustus tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6-8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden gekweekt.

  Ja, de Aster plant heeft een bladoppervlak dat geluidsgolven kan absorberen en daardoor zorgen voor een zekere mate van geluidsdemping in de omgeving.

 • Asters kunnen het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Verwijder ook dode bloemen en zorg voor regelmatige toppen in de zomer om bossige groei te bevorderen. Snoei na de bloei nogmaals om de plant gezond te houden.

  Geef de Aster regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond bij het planten van deze tuinplant. Kies een potgrond met een goede balans tussen voedingsstoffen en structuur. Vermijd grond die te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in borders of als snijbloemen in boeketten.

  Tuinplanten zoals deze hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral in koudere klimaten. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' profiteert van een regelmatige bemesting in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en bemest volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

  Het wordt aanbevolen om de grond rondom deze plant te mulchen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers.

  Asters geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Aster plant kan gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Om deze insecten te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of de plant regelmatig controleren en handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende voeding en water te geven.

 • Omschrijving

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Audrey' is een prachtige vaste plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit in de late zomer en herfst. 'Audrey' is een sierlijke toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze Aster kan goed gedijen in goed doorlatende, vochtige grond en staat het liefst op een zonnige plek. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.