Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' is een mooie en rijkbloeiende herfstaster met opvallende paarse bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken tot ongeveer 60-90 cm. Aster 'Climax' is een echte aanwinst voor de nazomertuin en trekt veel vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Met regelmatige snoei kan de Aster 'Climax' mooi compact gehouden worden en blijft hij langdurig bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan dus over het algemeen goed overleven in ons klimaat.

  De Aster is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en moeten regelmatig water krijgen. Af en toe snoeien bevordert de bloei en groei van de plant.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' heeft genoeg ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en niet belemmerd wordt door andere planten. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  Asters hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder uitbundig bloeien en mogelijk langgerekter groeien. Het wordt daarom aangeraden om asters op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant eens per week water te geven.

  Ja, de Aster plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit aanmoedigt.

  Ja, Astervariëteiten zijn erg populair bij bijen, vlinders en andere bestuivers vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten die aantrekkelijk zijn voor verschillende diersoorten.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' bloeit in de maanden september en oktober. De bloei kan ongeveer 3 weken aanhouden.

  Ja, Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Ook kan de plant profiteren van wat extra voeding in de grond.

  Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar dit is afhankelijk van de omgeving en het specifieke type plant. Het kan helpen om geluid te absorberen en het omringende gebied te verzachten. Het is echter niet de meest effectieve manier om geluidsoverlast te verminderen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar door de uitgebloeide stengels tot vlak boven de grond af te knippen. Hierdoor moedigt u de plant aan om nieuwe en gezonde groei te produceren. Verwijder ook eventueel dode of zieke takken om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef tijdens groeiperiodes regelmatig plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vochtig blijft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Het is belangrijk dat de grond vochtig maar niet te nat is.

  Het is belangrijk om Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' in de winter af te dekken met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het verstandig om de plant te beschermen tegen harde wind, bijvoorbeeld door een windbreker te plaatsen. In strenge winters is het ook raadzaam om de plant te bedekken met een lichtgewicht doek of speciale winterbeschermingshoezen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Daarnaast kan er tijdens het groeiseizoen nog een lichte bemesting worden gegeven om de plant gezond te houden. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om de vochtigheid in de bodem te behouden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen en zorgen voor een gezonde en mooie uitstraling in de tuin.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Het toevoegen van compost kan helpen bij het handhaven van de gewenste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' kun je preventieve maatregelen nemen zoals het regelmatig controleren op luizen en slakken. Daarnaast kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen inzetten om het ongedierte te bestrijden. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven, zodat deze gezond blijft en beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Climax' is een mooie en rijkbloeiende herfstaster met opvallende paarse bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken tot ongeveer 60-90 cm. Aster 'Climax' is een echte aanwinst voor de nazomertuin en trekt veel vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Met regelmatige snoei kan de Aster 'Climax' mooi compact gehouden worden en blijft hij langdurig bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.