Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Crimson Brocade' is een prachtige vaste plant met dieprode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien in de late zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze aster heeft een bossige habitus en groeit tot ongeveer 60-80 cm hoog. 'Crimson Brocade' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in een boeket.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster planten zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun blad in de winter. Deze planten worden vaak gebruikt als tuinplanten vanwege hun kleurrijke bloemen en lange bloeiperiode. Het is goed om te weten dat Aster planten in het voorjaar weer nieuw blad zullen krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan goed gedijen in de tuin en is geschikt voor de Nederlandse klimaat.

  Asters zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Snoei ze in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' heeft een gemiddelde spreiding van ongeveer 60 cm en groeit het best in groepen. Plant ze ongeveer 30-45 cm uit elkaar om voldoende ruimte te geven voor de planten om zich te verspreiden. Het is aan te raden om ze te planten op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals de Aster houden van zonlicht en zullen het beste groeien in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kunnen de bloemen minder weelderig bloeien. Overweeg daarom om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer nodig.

  Ja, Aster planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor mensen die een tuin willen creëren die insecten aantrekt.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' is een aantrekkelijke bloem die bijen en vlinders aantrekt met zijn nectar. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine insecten en vogels.

  Deze plant bloeit in de late zomer en herfst, meestal van augustus tot oktober. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Deze plant kan erg goed groeien in de volle zon.

  Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' is niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin en niet voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek zijn gekweekt voor menselijke consumptie.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast. Voor geluidsdempende eigenschappen kun je beter kiezen voor specifieke geluidswerende planten.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde stengels om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doordrenkt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' gedijt het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte plekken. Deze tuinplant kan goed groeien in borders of in potten.

  Voor winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kunnen gevoelige planten in potten naar binnen worden verplaatst. Het is ook raadzaam om vorstgevoelige planten af te dekken met een beschermhoes of fleecedoek.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Knip de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond af om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Astern hebben behoefte aan een bemesting in het voorjaar, gevolgd door een tweede bemesting halverwege het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overdosering van mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Een laag mulch beschermt de plantwortels tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om jaarlijks in het voorjaar mulch aan te brengen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Crimson Brocade' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  De Aster plant is gevoelig voor luizen en spintmijten. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of ze besproeien met een neemolie-oplossing. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Aster 'Crimson Brocade' is een prachtige vaste plant met dieprode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien in de late zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze aster heeft een bossige habitus en groeit tot ongeveer 60-80 cm hoog. 'Crimson Brocade' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, perken of als snijbloem in een boeket.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.