Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' is een prachtige vaste plant met stervormige bloemen in tinten van paars en blauw. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de late zomer en vroege herfst. De 'Fellowship' groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en bloembakken. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van deze Aster.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de herfst en in de lente weer nieuwe bladeren krijgt.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder deze grens. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld mulch of bladeren.

  Ja, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Deze tuinplant groeit het best in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Omdat de plant winterhard is, is bescherming tegen vorst niet nodig.

  Asters hebben gemiddeld 30-45 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant om te groeien en zich te ontwikkelen. Overbevolking kan leiden tot ziekten en plagen.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groeiresultaten.

  Asters hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Houd de grond goed in de gaten en pas de frequentie aan indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die rijk zijn aan pollen. Het is een ideale keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en helpen bij de bestuiving.

  De Aster plant trekt vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit bevordert. De bloemen zijn een goede nectarbron voor insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De Aster kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. De plant kan ook goed gedijen in halfschaduw, maar zal minder bloemen produceren dan in de volle zon.

  Nee, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, sommige planten kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en takken. Tuinplanten kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in een buitenruimte. Het effect kan echter beperkt zijn en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte en dichtheid van de planten.

 • In het voorjaar kun je de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, zodat schimmelziektes voorkomen worden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Water geven in de ochtend is het beste.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de plant gezond en vitaal te houden.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de afvoer van water kan belemmeren en wortelrot kan veroorzaken.

  De aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle middagzon om verbranding te voorkomen. Deze tuinplant kan goed groeien in borders, bloembakken of als snijbloem in een bloemstuk.

  In de winter heeft de Aster bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren of stro, of door een fleecehoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze vaste plant houdt van een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de plant terug tot boven de grond om nieuwe groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei. Daarnaast is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen te geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen bloeien.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar en bij het begin van de zomer. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem rond de 6 tot 7 ligt voor optimale groei. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) is gevoelig voor bladluizen en slakken. Deze kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en egels. Ook regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen kan helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Fellowship' is een prachtige vaste plant met stervormige bloemen in tinten van paars en blauw. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de late zomer en vroege herfst. De 'Fellowship' groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en bloembakken. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van deze Aster.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.