Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster 'Royal Ruby' er en flerårig plante med opadgående vækst og kompakt form. Blomsterne er klart røde og blomstrer sent på sommeren til efteråret. Bladene er smalle og grønne, hvilket danner en smuk kontrast til de skarpe farvede blomster. Denne Aster tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilføjelse til grænser og blomsterbede. 'Royal Ruby' trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' er ikke stedsegrøn og taber derfor sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der vil skyde nyt og blomstre igen hvert forår. Det er vigtigt at beskære planten godt tilbage om efteråret for at sikre en sund vækst i den næste sæson.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten godt mod stærk frost. Om vinteren kan det være klogt at dække planten med f.eks. blade eller halm.

  Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' er let at vedligeholde og kræver kun regelmæssig vanding og sollys. Planten vokser godt i almindelig havejord og kræver ingen særlig pleje. Det er en robust haveplante, der sjældent giver problemer.

  Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' har brug for cirka 30 cm til 40 cm plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkeligt lys og luftighed for at stimulere væksten. Plant Aster i veldrænet jord på et solrigt sted i haven.

  Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. Planten vil ikke trives så godt i skyggen og vil have svært ved at vokse og blomstre. Vælg derfor et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven til denne plante.

  Aster (Novi-Belgii Grp) har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Hold jorden fugtig, men undgå at den bliver sjaskvåd. Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for udtørring.

  Ja, Aster er en plante, der tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster. Det er et populært valg for haveejere, der gerne vil fremme biodiversitet i deres have.

  Astere er meget populære blandt bestøvere såsom bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder astere også skjulesteder og fødekilder til forskellige insekter. Det er derfor absolut et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' blomstrer fra august til oktober og har en blomstringstid på cirka 6 uger. Planten er et smukt tilføjelse til haven om sensommeren og efteråret.

  Ja, Aster 'Royal Ruby' (Novi-Belgii Grp) kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Sørg for tilstrækkelig vand og næring for at holde planten sund.

  Nej, Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante og er ikke beregnet til forbrug. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter.

  Ja, Aster planter er kendt for deres evne til at dæmpe lyd ved hjælp af deres blade og stængler. At plante Aster i haven kan derfor bidrage til et mere roligt og stille miljø.

 • Asteren bør bedst tilbagebeskæres efter blomstringen for at holde planten kompakt og stimulere nye blomsterskud. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til cirka 10-15 cm over jorden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft efter beskæringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at rødderne står for længe i vand for at undgå rodrot.

  Asteren trives i en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt med en generel havegødning under vækstperioden.

  Asters (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for en jord med en neutral pH-værdi og undgå våde fødder. Regelmæssig tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten og holde planten sund.

  Aster (Novi-Belgii Grp) 'Royal Ruby' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå for skarpt eftermiddagssol. Planten kan godt vokse og blomstre i bede, rabatter eller som afskårne blomster i en blomsterbuket.

  Om vinteren har Aster brug for beskyttelse mod frost. Det anbefales at dække planten med blade, halm eller en speciel vinterhætte. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at forhindre rodrot.

  Astern har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind og regn for at undgå knækkede stængler. Efter blomstringen kan visne blomster fjernes for at holde planten sund.

  Haveplanter som denne aster har brug for gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og gentag dette i løbet af vækstsæsonen. Følg altid instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller træflis for at holde på fugt og mindske ukrudtsvækst. Mulch beskytter rødderne mod frost om vinteren og holder jordtemperaturen stabil i varme perioder. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at jorden har god dræning for at undgå rodrot. Test jordens surhedsgrad regelmæssigt, og juster om nødvendigt pH-værdien.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du bruge naturlige metoder som at sprøjte med en blanding af vand og sæbe eller bruge rovdyr som marihøns. Derudover kan du også tage forebyggende foranstaltninger ved at kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne syge blade. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også bruges, men vær forsigtig og følg instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Aster 'Royal Ruby' er en flerårig plante med opadgående vækst og kompakt form. Blomsterne er klart røde og blomstrer sent på sommeren til efteråret. Bladene er smalle og grønne, hvilket danner en smuk kontrast til de skarpe farvede blomster. Denne Aster tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilføjelse til grænser og blomsterbede. 'Royal Ruby' trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.