Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster 'Sarah Ballard' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en vormt bossige, rechtopgaande stelen. Aster 'Sarah Ballard' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de herfst prachtige paarse bloemen krijgt en daarna zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Ja, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt om hem gezond te houden. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Aster heeft ongeveer 40 tot 50 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels om de groei van de Aster niet te belemmeren. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Asters hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en de bloemvorm. Het is een uitstekende keuze voor het aantrekken van deze bestuivers in uw tuin.

  Ja, deze plant trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. De plant kan een waardevolle toevoeging zijn voor een biodiverse tuin.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' bloeit meestal van september tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vocht en bescherming bij extreme hitte.

  Nee, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, zoals de meeste planten heeft de Aster de mogelijkheid om geluid te absorberen en dus geluidsdempend te werken. Het bladoppervlak en de structuur van de planten helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. De Aster kan daarom een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien tot ongeveer 15 cm boven de grond om de groei te stimuleren en de plant bossiger te maken. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je na het snoeien de plant goed water geeft om de wondjes te helpen herstellen.

  Geef de Aster regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant water aan de basis en vermijd natte bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig organische mest toe voor een gezonde groei en bloei.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Sarah Ballard' groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond die snel water vasthoudt.

  Asters gedijen het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Plant de asters op een beschutte plek uit de wind.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels te leggen. In strenge vorstperiodes kan een beschermende doek of vlies over de plant worden gelegd. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen extreme weersomstandigheden.

  De Aster moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te bemesten in het voorjaar en na de bloei. Snoei de plant in het voorjaar om bossige groei te bevorderen en de bloei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten zoals deze Aster is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Daarnaast kan in de zomer een lichte meststof worden gebruikt om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stengels om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale of licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem goed wordt doorlatend is.

  Bij het voorkomen van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is het gebruik van lieveheersbeestjes, roofmijten of natuurlijke oliën. In geval van een ernstige plaag kan ook gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Aster 'Sarah Ballard' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en vormt bossige, rechtopgaande stelen. Aster 'Sarah Ballard' gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.