Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Monte Cassino' is een prachtige tuinplant met lila-paarse bloemen en een compacte groeiwijze. Deze vaste plant bloeit rijkelijk in de late zomer en herfst, waardoor het een populaire keuze is voor borders en bloembedden. De bloemen van de 'Monte Cassino' zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze Aster heeft een sterke en gezonde groei, en is gemakkelijk te onderhouden. Een mooie toevoeging aan elke tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die zijn bladeren verliest in de herfst en in het voorjaar nieuwe bladeren krijgt. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is dus bestand tegen milde tot matige vorst en kan in de meeste gebieden in Nederland buiten blijven staan in de winter. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken of te beschermen tegen de kou.

  De Aster plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig inspanning. Het heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Snoeien is soms nodig om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

  Voor de Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino' is het aan te raden om ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte tussen individuele planten te laten. Zo krijgt de plant voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en bloeien. Zorg ook voor voldoende luchtstroom rondom de planten om ziektes te voorkomen.

  Asters groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziektes. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor optimaal groeien en bloeien.

  Je kunt de plant het beste 1 tot 2 keer per week water geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die meer biodiversiteit willen aantrekken.

  De Aster plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een bron van voedsel en beschutting voor deze insecten. Hierdoor kan het als een positieve bijdrage worden beschouwd voor de biodiversiteit in de omgeving.

  De Aster bloeit van augustus tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  De Aster plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Ook is het raadzaam om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de plant Aster behoort niet tot de categorie van eetbare planten en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, Aster planten hebben zachte bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in uw tuin of buitenruimte.

 • Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloeiperiode te verlengen. In het voorjaar kan de plant tot ongeveer tien centimeter boven de grond worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels te langdurig in water staan. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een mix die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Voeg eventueel extra compost of organische meststof toe voor optimale groei.

  De Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Vermijd te zware en te droge grondsoorten en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de grond regelmatig te verbeteren met organisch materiaal om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om Aster planten te beschermen tegen vorst door ze af te dekken met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Eventueel kun je de planten ook beschermen met een speciale winterhoes.

  De Aster 'Monte Cassino' heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant eventueel gesnoeid worden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar een universele meststof te gebruiken, die rijk is aan stikstof en kalium. In het groeiseizoen is het goed om regelmatig vloeibare meststof toe te dienen, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of houtsnippers, om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulchen zorgt ook voor een verbeterde bodemstructuur en beschermt de plantwortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om regelmatig de mulchlaag bij te vullen om een goede bescherming te behouden.

  De Aster (Universum Grp) 'Monte Cassino' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, is het aan te raden om regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen met bijvoorbeeld insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Aster 'Monte Cassino' is een prachtige tuinplant met lila-paarse bloemen en een compacte groeiwijze. Deze vaste plant bloeit rijkelijk in de late zomer en herfst, waardoor het een populaire keuze is voor borders en bloembedden. De bloemen van de 'Monte Cassino' zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze Aster heeft een sterke en gezonde groei, en is gemakkelijk te onderhouden. Een mooie toevoeging aan elke tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.