Aster vimineus 'Lovely'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster vimineus 'Lovely' is een laagblijvende vaste plant met fijn, groen blad en een compacte groeiwijze. In de late zomer en herfst produceert deze plant talrijke kleine bloemen met een paarsroze kleur en een geel hart. De 'Lovely' variant heeft een aantrekkelijke uitstraling en is zeer geschikt voor borderbeplanting, rotstuinen en als bodembedekker. Deze aster trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Het is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Aster vimineus 'Lovely' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is daarom een mooie toevoeging aan de tuin, ook in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. De plant kan het beste in de grond blijven tijdens de wintermaanden.

  'Aster vimineus 'Lovely'' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Deze plant gedijt goed in de meeste grondsoorten en heeft weinig last van ziektes of plagen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin zonder al te veel moeite.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de tuinplant op een afstand van ongeveer 20 tot 30 centimeter van andere planten.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze hebben niet veel zonlicht nodig om te gedijen en kunnen zelfs beter groeien in schaduwrijke omstandigheden. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage en regelmatig water te geven.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar aanbieden. Het trekt ook andere bestuivers aan zoals hommels en zweefvliegen. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, de plant Aster vimineus 'Lovely' is een geschikte plant voor biodiversiteit. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan het ecosysteem in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende insecten.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 3 tot 4 weken.

  Ja, de Aster vimineus 'Lovely' kan goed tegen de volle zon. Het is een zonnige standplaats is ideaal voor deze plant. Het zal goed gedijen en mooie bloemen produceren in de volle zon.

  Nee, de Aster vimineus 'Lovely' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten en kruiden te eten die specifiek als eetbaar worden aangegeven.

  Ja, veel planten hebben de eigenschap geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te weerkaatsen. Planten met dikke bladeren en dichte takken bieden over het algemeen de beste geluidsisolatie. Het plaatsen van meerdere planten kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot ongeveer 15 cm boven de grond. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Oude of dorre takken kunnen ook worden weggeknipt om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant doet het het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Tuinplanten hebben over het algemeen genoeg voeding nodig, dus regelmatig bemesten is aan te raden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5 voor optimale groei en bloei. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor extra voedingsstoffen.

  Deze plant groeit goed op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant kan ook goed gedijen in borders, perken en rotstuinen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of folie over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende vocht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke bladeren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene, evenwichtige meststof. Dit kan bijvoorbeeld in het voorjaar en in de zomermaanden worden gedaan. Let op de dosering en volg de aanwijzingen op de verpakking.

  Mulch regelmatig rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is licht zuur tot neutraal. Een pH-niveau tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of slakken. Bescherm de plant indien nodig met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of lok natuurlijke vijanden die het ongedierte kunnen opruimen. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende ventilatie om problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster vimineus 'Lovely' is een laagblijvende vaste plant met fijn, groen blad en een compacte groeiwijze. In de late zomer en herfst produceert deze plant talrijke kleine bloemen met een paarsroze kleur en een geel hart. De 'Lovely' variant heeft een aantrekkelijke uitstraling en is zeer geschikt voor borderbeplanting, rotstuinen en als bodembedekker. Deze aster trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Het is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.