Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster 'Alice Haslam' er en kompakt staudeplante, der er kendt for dens overdådige blomstring med lilla-lilla blomster og gule-orange centre. Planten har en busket vækst og når en højde på omkring 30 til 40 centimeter. 'Alice Haslam' blomstrer sent om sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne astersort trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Det er en smuk tilføjelse til blomsterbede, bede og som afskårne blomster i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sine blade i efteråret og vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer i sommermånederne.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Sørg for god dræning for at undgå frostskader.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' er let at vedligeholde og kræver ikke meget specielpleje. Sørg for tilstrækkelig sollys, veldrænet jord og regelmæssig vanding for optimal vækst. Beskær planten om foråret for at bevare formen og fremme blomstringen.

  Planten har brug for cirka 30-40 cm plads for at vokse og brede sig. Når du planter, skal du sørge for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå at hæmme væksten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan vækst og blomstring muligvis være mindre god. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Asterplanten har brug for en gennemsnitlig mængde vand og bør vandes cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Giv planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Ja, Asterplanter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og fugtighed for optimal blomstring.

  Ja, Aster planter er gode for biodiversitet, fordi de er attraktive for bier, sommerfugle og andre nyttige insekter. De bidrager til økosystemet ved at fremme bestøvning og tilbyde fødekilder til forskellige dyrearter. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer i månederne august og september og fortsætter med at blomstre i cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst seks timers sollys om dagen for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Det er også klogt at beskytte planten mod skarpt eftermiddagssol for at forhindre forbrænding.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sine farverige blomster. At indtage planten kan føre til uønskede helbredseffekter.

  Ja, Astreplanter har evnen til at absorbere lydbølger og kan derfor hjælpe med at dæmpe støj i haven. Plantens blade og blomster kan absorbere lydbølger og omdanne dem til varme og energi. At plante Astre i haven kan således bidrage til at reducere støjgener.

 • Den bedste tidspunkt at beskære denne plante er om foråret. Fjern døde eller beskadigede stængler, og klip planten tilbage til cirka halvvejs for at bevare en kompakt form. Regelmæssig beskæring fremmer en sund vækst og blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at planten står med rødderne i vand. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet.

  'Alice Haslam' Aster (Dumosus Grp) trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke fuldstændig udtørret. Tilføj om nødvendigt organisk gødning i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

  Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' trives bedst i veldrænet, fugtig jord. Jordbunden skal være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for en frugtbar jord for at holde planten sund og farverig.

  Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Denne plante egner sig godt til at plante i bede eller i potter på terrassen.

  For at beskytte denne plante om vinteren anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring rødderne. Det er også en god idé at dække planten med et fleece stof eller halm under kolde perioder. Det er vigtigt at plante planten i en veldrænet jord og undgå udsættelse for kold vind.

  Asteren har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringen. Beskær planten om foråret for en sund vækst.

  Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' har brug for gødning med en generel gødningsmiddel til haveplanter om foråret. Brug en gødning med en afbalanceret forhold af kvælstof, fosfor og kalium for en sund vækst og blomstring. Overgødskning kan svække planten og være skadeligt for miljøet.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller barkflis. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og forhindrer ukrudtsvækst. Sørg for, at mulchlaget ikke bliver lagt direkte op mod plantens stængler.

  Aster (Dumosus Grp) 'Alice Haslam' trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi for at holde planten sund. Sur jord kan behandles med kalk for at øge pH-værdien.

  For at forhindre skadedyr i denne plante anbefales det at regelmæssigt kontrollere bladene for eventuelle insekter. Om nødvendigt kan en mild insekticid påføres. Det er også en god idé at holde området omkring planten rent for at holde skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  Aster 'Alice Haslam' er en kompakt staudeplante, der er kendt for dens overdådige blomstring med lilla-lilla blomster og gule-orange centre. Planten har en busket vækst og når en højde på omkring 30 til 40 centimeter. 'Alice Haslam' blomstrer sent om sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne astersort trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Det er en smuk tilføjelse til blomsterbede, bede og som afskårne blomster i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.