Aster (Dumosus Grp) 'Jenny'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Dumosus Groep) 'Jenny' is een mooie vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50-60 cm. 'Jenny' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze aster trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan een bloemenborder of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is dus een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt.

  Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Plant de Aster op een beschutte plek in de tuin voor de beste overlevingskansen.

  Ja, de Aster plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water en de plant zal goed gedijen in de tuin. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook rekening met de omliggende planten zodat ze niet te dicht op elkaar groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei beperkt worden. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' heeft over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de Aster plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Asters zijn goede planten voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken zoals bijen en vlinders. Ze leveren nectar en stuifmeel als voedselbron voor deze dieren. Bovendien kunnen asters dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin.

  De Aster bloeit vanaf augustus tot oktober en bloeit gemiddeld 4 tot 6 weken. Het is een langbloeiende plant die kleur geeft aan de tuin in de late zomer en herfst.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een zonneminnaar en zal goed groeien en bloeien met voldoende zonlicht.认

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn mooie bloemen en niet geschikt is voor consumptie. Het consumeren van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Aster planten hebben een dicht bladerdek en kunnen geluid absorberen, waardoor ze enigszins geluidsdempend werken in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn.

 • Het snoeien van deze plant is nodig in het voorjaar om de bloemen te bevorderen en de groei te stimuleren. Verwijder dode stelen en knip de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond. In de zomer kan ook licht worden gesnoeid om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Voorkom echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot. In drogere periodes kan het nodig zijn om wat vaker water te geven.

  Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen en de plant voldoende water te geven. Het gebruik van organische meststoffen zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware en compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die voldoende vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind om breuk te voorkomen.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het belangrijk om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels, om ze te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of vliesdoek over de plant worden geplaatst tijdens koudere dagen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en sneeuwval.

  Asters vereisen regelmatig water geven en gedijen in goed doorlatende grond. Ze kunnen het beste worden bemest in het voorjaar en moeten na de bloei worden teruggesneden om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Gebruik in het voorjaar organische mest voor tuinplanten voor een gezonde groei en bloei. Vermijd overbemesting om uitbundige groei te voorkomen. Houd de bodem goed vochtig na het bemesten.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei rondom deze plant. Daarnaast zorgt mulch voor extra voedingsstoffen die de plant kunnen helpen groeien en bloeien. Een laag mulch van ongeveer 5 cm dik wordt aanbevolen voor optimale resultaten.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Jenny' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld turf of compost.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, zoals de Aster (Dumosus Grp) 'Jenny', kunnen natuurlijke middelen zoals neemolie of brandnetelgier worden ingezet. Ook het regelmatig controleren van de plant op luizen, rupsen en andere plagen helpt bij het voorkomen van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en worden daarom niet geadviseerd.

 • Omschrijving

  De Aster (Dumosus Groep) 'Jenny' is een mooie vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50-60 cm. 'Jenny' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze aster trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan een bloemenborder of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.