Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' is een compacte en bossige vaste plant met mooie paarsroze bloemen. De bloemen bloeien in de late zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Aster Marjorie' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten. De plant vereist weinig onderhoud en is winterhard, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest tijdens de wintermaanden. Het is een meerjarige plant die elk jaar opnieuw bloeit in de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Aster heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Het is verder belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten voor een gezonde groei.

  Asters hebben ruimte nodig in de tuin waar ze kunnen groeien zonder te worden overwoekerd door andere planten. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden en te groeien tot hun volledige grootte. Een afstand van ongeveer 30-45 centimeter tussen elke plant is ideaal.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  Asters hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant eens per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet uitdroogt.

  Ja, Aster planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Hierdoor zijn ze een waardevolle toevoeging aan een tuin die deze bestuivers aantrekt. Deze eigenschap maakt Aster planten populair bij tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van biodiversiteit in hun tuin.

  en is gunstig voor de biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Het zorgt voor een diversiteit aan insecten in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De Aster bloeit van augustus tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 weken. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige plekken en goed kan groeien onder deze omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, Aster planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren. Aster planten worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten vanwege hun mooie bloemen.

  Ja, planten kunnen geluid dempen door de absorptie van geluidsgolven. Tuinplanten dragen bij aan een geluidsdempende omgeving door het absorberen van geluid in de tuin. Planten met dichte bladeren en vegetatie kunnen het geluid het meest effectief absorberen.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Knip na de bloei de plant terug om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in een te drassige grond staat.

  De Aster "Marjorie" gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een organische potgrond met toegevoegde meststoffen is ideaal voor deze tuinplant.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd grond die te zuur of te alkalisch is voor optimale groei en bloei.

  Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant kan zowel in de border als in een pot geplaatst worden.

  Het is raadzaam om Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' in de winter te beschermen door mulch of bladeren rond de plant te leggen. Daarnaast kan een beschermende doek of hoes worden gebruikt om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant in het voorjaar organische mest voor een goede groei en bloei. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft behoefte aan bemesting in het voorjaar voordat de bloeiperiode begint. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op luizen, trips en slakken helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Het is belangrijk om eventueel aangetast blad of delen van de plant te verwijderen om verspreiding van het ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster (Dumosus Grp) 'Marjorie' is een compacte en bossige vaste plant met mooie paarsroze bloemen. De bloemen bloeien in de late zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Aster Marjorie' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten. De plant vereist weinig onderhoud en is winterhard, waardoor het een populaire keuze is onder tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.