Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende lilla blomster. Blomsterne har en gul midte og blomstrer sent på sommeren og efteråret. Denne flerårige plante er meget velegnet til bede, stenbede og som snitblomst. Bladene er grønne og lancetformede. 'Mittelmeer' har en fyldig vækst og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at give ekstra pleje til denne plante i vinterperioden.

  Denne plante er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -25 grader Celsius. Det er en stærk og robust haveplante, der er godt rustet mod kolde vintre. Når den først er godt etableret, har denne plante ikke brug for meget beskyttelse om vinteren.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er let at vedligeholde. Denne haveplante kræver ikke meget speciel pleje og trives godt i de fleste haver. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding for at holde planten sund.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så blomsterne kan udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der ikke er andre planter for tæt på Aster for at undgå at hæmme væksten.

  Asters trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan de have svært ved at vokse og blomstre. Sørg derfor for tilstrækkeligt sollys for en sund vækst.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at vande planten en gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd, men heller ikke fuldstændig udtørret.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er sommerfugle- og bivenlig og tiltrækker disse insekter med sine nektarrige blomster. Det er en værdifuld plante for at støtte biodiversiteten i haven.

  Astere er kendt for deres tiltrækningskraft på bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket positivt bidrager til biodiversiteten i haven. De tilbyder mad og skjulesteder til forskellige typer insekter og bidrager således til et sundt økosystem. Det er derfor et godt valg for dem, der ønsker at støtte biodiversiteten i haven.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' blomstrer i sensommeren og efterårs månederne, normalt fra august til oktober. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og trives bedst på et sted med masser af sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Haveplanter generelt har ofte gavn af tilstrækkeligt sollys.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der især er kendt for sine smukke blomster. Spiselighed anbefales ikke på grund af mulige giftstoffer i planten.

  Ja, Aster-planter har potentiale til at være lyddæmpende på grund af deres tætte vækst og blade, der absorberer lydbølger. Dog afhænger effekten af den specifikke omgivelse og mængden af planter, der er plantet. Generelt vælges Aster-planter ikke primært på grund af deres lydisolerende egenskaber.

 • Asters skal regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Dette bør gøres bedst om foråret ved at klippe de gamle stængler og blomster ned til cirka 10 cm over jorden. Fjern også eventuelle svage eller døde grene for at fremme plantens sundhed.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodrot. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet.

  For denne plante er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden kan holde på fugt, men ikke bliver for våd. En blanding af pottemuld med lidt sand kan være en god mulighed.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden for en sund vækst af planten.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' trives i en solrig position i veldrænet jord. Sørg for, at planten ikke står for våd for at undgå rådne rødder. Denne haveplante trives godt i bede, stenbede og plantekasser.

  Om vinteren har asters brug for beskyttelse mod frost. Et lag muld eller blade omkring plantens base kan hjælpe med at holde rødderne varme. Det er også godt at dække planten med en fleecehætte for ekstra beskyttelse.

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Sørg for en veldrænet jord og vand regelmæssigt i tørre perioder. Fjern visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Asters har brug for regelmæssig fodring for at vokse og blomstre godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og eventuelt igen om sommeren. Overgødskning kan føre til for meget bladvækst og færre blomster.

  Mulch er vigtigt for haveplanter, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudtsvækst og regulerer jordtemperaturen. Mulch kan bestå af organisk materiale som blade, kompost eller træflis. Ved at mulde regelmæssigt skaber du et sundt vækstmiljø for dine haveplanter.

  Denne plante foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En god surhedsgrad i jorden giver optimal vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt at kontrollere pH-værdien regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' kan du f.eks. bruge insektbekæmpende sæber eller olier. Du kan også forebygge ved regelmæssigt at kontrollere planten for lus eller andre skadelige insekter. Det er vigtigt at handle hurtigt, når du opdager skadedyr for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Aster (Dumosus Grp) 'Mittelmeer' er en kompakt og busket plante med iøjnefaldende lilla blomster. Blomsterne har en gul midte og blomstrer sent på sommeren og efteråret. Denne flerårige plante er meget velegnet til bede, stenbede og som snitblomst. Bladene er grønne og lancetformede. 'Mittelmeer' har en fyldig vækst og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.