Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is een compacte en bossige vaste plant met mooie roze bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke stervormige vorm en bloeien in de late zomer tot herfst. 'Rosenwichtel' trekt vlinders en bijen aan en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en kan ook goed worden gebruikt als snijbloem. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die blad verliest in de winter. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winter. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar zijn voldoende om de plant gezond te houden.

  Asters hebben voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Het is aan te raden om ze met ongeveer 30 cm ruimte tussen elke plant te planten. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk minder goed zijn en zal er mogelijk minder bloei plaatsvinden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tijdens warme periodes.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Deze plant draagt bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, asters worden vaak bezocht door bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het is dus een goede keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' bloeit van augustus tot en met oktober. De bloei van deze plant duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een prachtige toevoeging aan een herfsttuin.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt in warme periodes. Het is een plant die goed gedijt in een zonnige omgeving.

  Nee, de Aster plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gekweekt voor de decoratieve bloemen in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Ja, veel planten hebben het vermogen om geluid te dempen door bijvoorbeeld geluidsgolven te absorberen. Planten in het algemeen kunnen daarom een positief effect hebben op de akoestiek in een ruimte.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange scheuten in het voorjaar. Knip de plant in het najaar tot ongeveer 15 cm boven de grond om de winterhardheid te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is het belangrijk om de potgrond goed doorlatend te maken. Gebruik een rijke potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde die neutraal tot licht zuur is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor de winterbescherming van een plant uit de Dumosus Groep is het aan te raden om een mulchlaag rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende laag van bladeren of stro over de plant worden gelegd om vorstschade te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant niet te snoeien voordat de winter begint, zodat de plant sterker de koude periode in gaat.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is het aan te raden om in het voorjaar organische mestkorrels aan de grond toe te voegen. Daarnaast kan tijdens het groeiseizoen vloeibare meststof worden gegeven om de plant te ondersteunen. Let op dat een teveel aan mest de plant kan beschadigen, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel'. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Dit draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Asters gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de pH in balans te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' kan worden gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetast blad ook helpen bij het voorkomen van plagen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen in sommige gevallen ook worden ingezet, maar moeten zorgvuldig worden toegepast om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aster (Dumosus Grp) 'Rosenwichtel' is een compacte en bossige vaste plant met mooie roze bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke stervormige vorm en bloeien in de late zomer tot herfst. 'Rosenwichtel' trekt vlinders en bijen aan en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en kan ook goed worden gebruikt als snijbloem. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.