Astilbe chinensis 'Finale'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe chinensis 'Finale' er en flerårig plante med mørkegrønne, fjerdelte blade og klaser af små lyserøde blomster. Den blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante foretrækker fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Kan anvendes godt i bede, ved søer eller i potter på terrassen. 'Finale' variationen har en kompakt vækst og bliver cirka 50 cm høj.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Astilbe chinensis 'Finale' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen om vinteren. Om foråret vokser der igen nye blade.

  Astilbe chinensis 'Finale' er hårdfør mod omkring -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle frost og kan stå udenfor om vinteren.

  Astilber er generelt lette at vedlige holde og kræver ikke meget speciel pleje. De trives godt i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Regelmæssig beskæring og fjernelse af visne blomster fremmer plantens sundhed og blomstring.

  Astilbe chinensis 'Finale' har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse og sprede sig. Det anbefales at plante planterne mindst 30 cm fra hinanden for optimal vækst. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan trives godt.

  Ja, Astilbe chinensis 'Finale' trives godt i skyggen. Det er en skyggeplante, der trives godt i fugtig jord med lidt direkte sollys. Et beskyttet sted med indirekte lys er ideelt for denne plante.

  Astilbe planter har ofte brug for fugtig jord, så det anbefales at give dem regelmæssigt vand. Generelt er det tilstrækkeligt at give dem vand omkring en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot.

  Ja, Astilbe planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres attraktive blomster og nektar. Denne egenskab gør dem til en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække nyttige bestøvere.

  Ja, Astilbe chinensis 'Finale' er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter, der sørger for bestøvning og understøtter økosystemet. Derudover giver planten ly for små dyr og hjælper med at forbedre jorden ved at nedbryde organisk materiale.

  Astilbe chinensis 'Finale' blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Astilbe chinensis 'Finale' kan ikke lide fuld sol og trives bedst på et sted med halvskygge. De kræver fugtig jord og klarer sig godt langs kanten af en dam eller i en fugtig grænse. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig.

  Nej, Astilbe chinensis 'Finale' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens blomster og blade. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Astilbe chinensis 'Finale' har ikke lyddæmpende egenskaber.

 • Astilbes kan efter blomstringen beskæres tilbage til lige over jorden for at gøre planten pænere. Fjern også døde blade og uønskede skud for at fremme væksten. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig efter beskæringen.

  Sørg altid for, at jorden er fugtig, især på varme sommerdage. Giv regelmæssigt vand, men undgå at gøre jorden for våd. Generelt har planten brug for gennemsnitligt vand.

  Astilbe chinensis 'Finale' vokser bedst i fugtig pottemuld med god dræning. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke helt udtørres. Brug gerne pottemuld, der er egnet til haveplanter.

  Astilbes trives bedst i en godt drænet jord, der er fugtig og rig på organisk materiale. De trives godt i sure til neutrale jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Sørg for, at jorden ikke bliver for tør, især i varme perioder.

  Astilbe chinensis 'Finale' vokser bedst på en placering i halvskygge eller skygge. Sørg for en fugtig jord. Det er en smuk tilføjelse til en grænse eller i en fugtig have.

  For at beskytte planten om vinteren kan du dække den med blade eller halm for at forhindre frostsprængninger. Sørg for, at jorden drænerer godt, og at planten ikke står for våd i løbet af vintermånederne. Du kan også lægge et beskyttende muldlag rundt om planten, hvis det er nødvendigt.

  Astilbe chinensis 'Finale' har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i fugtig jord. Klip visne blomster væk for at fremme ny blomstring. Giv planten organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  Astilber foretrækker organisk gødning, som kompost eller koemøg. Gød planten om foråret inden den nye vækst begynder. Brug en gødning med et højt fosforindhold for at fremme blomstringen.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Mulch kan påføres om foråret for bedste resultat. Haveplanter har gavn af et godt lag mulch for at forblive sunde.

  Astilbe chinensis 'Finale' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. For en sund og blomstrende vækst er det vigtigt, at jorden er tilstrækkelig sur. Dette kan opnås ved regelmæssigt at måle jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere pH-værdien med f.eks. kompost eller tørv.

  Astilbe chinensis 'Finale' er følsom over for angreb af bladlus og snegle. For at bekæmpe disse skadeinsekter kan du fjerne dem manuelt eller bruge biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for skadedyr og handle hurtigt for at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Astilbe chinensis 'Finale' er en flerårig plante med mørkegrønne, fjerdelte blade og klaser af små lyserøde blomster. Den blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante foretrækker fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Kan anvendes godt i bede, ved søer eller i potter på terrassen. 'Finale' variationen har en kompakt vækst og bliver cirka 50 cm høj.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.