Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' is een prachtige vaste plant met elegante witte bloemen die op wuivende pluimen lijken. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. 'Brautschleier' is een mooie toevoeging aan borders, langs vijvers of in schaduwrijke tuinen. Het blad van deze astilbe is ook aantrekkelijk met zijn diepgroene kleur en fijne textuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Deze plant komt elk voorjaar weer terug met nieuw blad en bloemen.

  Astilbe Arendsii Groep 'Brautschleier' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus overleven in de meeste klimaten in Nederland. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters om de groei en bloei in het voorjaar te waarborgen.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond. Ze moeten regelmatig worden bewaterd en kunnen profiteren van een laagje mulch om vocht vast te houden. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de plant helpen bloeien.

  Astilbe 'Brautschleier' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plant hem op een vochtige, humusrijke grond. Houd rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van een locatie in de tuin.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige, schaduwrijke omgevingen en zal daar gezond en mooi bloeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei en bloei.

  Astilbe planten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gedurende de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant wekelijks water te geven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond rondom de plant gelijkmatig vochtig is.

  Ja, Astilbe planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin.

  Astilbe is een aantrekkelijke plant voor bijen, vlinders en andere bestuivers vanwege de nectarrijke bloemen. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het bladafval van astilbe kan ook dienen als voedsel voor bodemorganismen, wat de bodemgezondheid bevordert.

  Astilbe bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plek in de halfschaduw of schaduw. Een teveel aan zonlicht kan de bladeren verkleuren of verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Ze worden voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplanten vanwege hun mooie bloemen en bladeren. Eet geen delen van de plant, omdat deze mogelijk giftig kunnen zijn.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dichte groei en grote bladeren. Astilbe kan helpen om geluid te absorberen en zo een rustige en vredige sfeer in de tuin te creëren. Het is daarom een goede keuze voor het planten in de buurt van terrassen of zithoeken in de tuin.

 • Astilbes hebben alleen snoei nodig als de bloemen zijn uitgebloeid. Knip dan de bloemstelen helemaal weg. De bladeren kunnen in het najaar afknippen als ze geel worden.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om waterschade aan het blad te voorkomen.

  Astilbes gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Vermijd grond die te droog is, omdat dit de plant kan uitdrogen. Voeg organisch materiaal toe aan de potgrond voor een optimale groei.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een humusrijke bodem wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' gedijt het beste op een vochtige en schaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd felle zon. Deze plant is ideaal voor borders en vochtige tuinen.

  Tijdens de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met bladeren, stro of mulch om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om vorstschade te voorkomen.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig en doet het goed in vochtige grond. Snoei in het voorjaar dode bladeren en bloemstengels weg voor nieuwe groei. Geef eens in de paar jaar humusrijke mest voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar een universele meststof te geven voor gezonde groei en bloei. Gebruik ook organische meststoffen om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond verspreid wordt en niet direct op de bladeren terechtkomt om verbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om Astilbe in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en verbetert de bodemstructuur, wat gunstig is voor de groei van de plant. Het mulchen van Astilbe kan helpen bij het bevorderen van een gezonde groei en bloei gedurende het hele seizoen.

  Astilbes hebben liever een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Dit helpt hen om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te groeien. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' kan last hebben van slakken en bladluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het regelmatig controleren op insecten helpen bij het beheersen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Brautschleier' is een prachtige vaste plant met elegante witte bloemen die op wuivende pluimen lijken. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. 'Brautschleier' is een mooie toevoeging aan borders, langs vijvers of in schaduwrijke tuinen. Het blad van deze astilbe is ook aantrekkelijk met zijn diepgroene kleur en fijne textuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.