Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' er en staude med smukke, duskformede blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en blød lyserød farve og står smukt frem mod den mørkegrønne løv. Denne plante trives i fugtig jord og trives godt i halvskygge til skygge. 'Federsee' er en kompakt sort, der ikke bliver alt for høj, og er derfor velegnet til små haver eller bede. Denne astilbe tiltrækker sommerfugle og bier og giver en stemningsfuld atmosfære i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Det er en flerårig plante, der spirer om foråret og blomstrer om sommeren. Denne plante bruges ofte som kantplante i haven.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' har en vinterhårdhed på -20 til -25 grader Celsius. Det er en vinterhårdfør haveplante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Astilber er generelt lette at vedligeholde. De trives bedst i fugtig jord og har brug for regelmæssig vanding. Det er vigtigt at fjerne døde blomster for at fremme ny vækst.

  Astilbes har brug for i gennemsnit en plads på 30 til 45 cm mellem hver plante for optimal vækst. Sørg for, at planterne får tilstrækkelig luft og sollys ved ikke at plante dem for tæt sammen. Overbefolkede planter kan føre til mindre blomstring og mindre sunde planter.

  Ja, Astilbe planter trives godt i skyggen. De trives bedst på fugtig og frugtbar jord og foretrækker en afskærmet placering. De kan endda tåle lidt morgensol.

  Astilbe kan lide af fugtig jord, så planten har brug for regelmæssig vanding. Det er vigtigt ikke at lade jorden tørre ud, så giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af vejrforholdene. Hold jorden fugtig, men undgå at planten står med våde fødder.

  Ja, Astilbe-planter er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. De spiller derfor en vigtig rolle i at fremme biodiversiteten i haven. De er smukke tilføjelser til en sommerfuglehave eller en bistand.

  Astilbe planter er gode for biodiversitet, fordi de leverer nektar til bier og sommerfugle. De kan også tiltrække små dyr som fugle ved at tilbyde ly. Ved at tilføje Astilbe planter til din have hjælper du med at fremme en sund biodiversitet.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' blomstrer normalt i juni, juli og august. Blomstringen kan vare i 6 til 8 uger.

  Astilbe (Arendsii Grp) sorter som 'Federsee' trives ikke godt i fuld sol. De klarer sig bedre på et sted med lidt skygge eller halvskygge. For meget direkte sollys kan forårsage skade på plantens blade og blomster.

  Astilbe-planter er ikke spiselige og bruges normalt som dekorative haveplanter på grund af deres smukke blomster og blade. At indtage planten kan føre til mavesmerter og andre sundhedsproblemer. Det anbefales derfor kraftigt ikke at spise Astilbe-planter.

  Astilbe planter har ikke lyddæmpende egenskaber. Planter som græs og hække bruges ofte til lyddæmpning i haven. Astilbe planter er kendt for deres fjerlignende blomster og dekorative blade.

 • Astilbes kan fjerne visne blomsterstilke og blade efter blomstring, så planten ser pæn ud. Gamle eller beskadigede blade kan skæres tilbage til jorden om foråret for at holde planten sund. Udover dette er beskæring ikke nødvendig for denne plantetype.

  Astilbes har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for gennemblødt. Vand helst om morgenen for at forhindre skimmelsvækst.

  Planten har brug for fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt og jævnt fugtig. Brug en næringsrig pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer til en god vækst og blomstring.

  Astilbes trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en høj organisk indhold. Derudover trives de godt i sur til neutral jord og foretrækker halvskygge. Jordkvaliteten har stor indvirkning på sundheden og væksten af denne haveplante.

  Astilber trives bedst på et fugtigt sted i halvskygge til skygge. Sørg for en humusrig og veldrænet jord. Beskyt planten mod skarpt eftermiddagssol.

  For at beskytte planter om vinteren anbefales det at påføre et lag muld rundt om planten for at beskytte rødderne. Derudover kan et lag blade lægges over planten for at undgå frostskader. I strenge vintre kan ekstra beskyttelsesforanstaltninger være nødvendige, såsom at dække planten med fleece eller flytte den til et beskyttet sted.

  Astilber har brug for fugtig, veldrænet jord og trives bedst i halvskygge til skyggefulde områder. De skal vandes regelmæssigt og gødes med organisk gødning om foråret. Visnede blomster bør fjernes regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Astilbes har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og blomstrende. Brug en organisk gødning om foråret og eventuelt igen om sommeren for optimal vækst. Overgødning kan føre til for meget bladevækst og reduceret blomstring.

  Det anbefales at mulche Astilbe om foråret med kompost eller blade for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Mulch hjælper også med at forhindre, at plantens rødder bliver for varme under varme sommerdage. Rådende mulch kan frigive næringsstoffer til planten og forbedre jorden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for alkalisk, da planten trives bedre i sure forhold. En god surhed i jorden fremmer sund vækst og blomstring af planten.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' kan blive generet af snegle og bladlus. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige bekæmpelsesmidler som kiselgur eller biologiske bekæmpelsesmidler anvendes. Regelmæssig kontrol af planten og rengøring af omgivelserne kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' er en staude med smukke, duskformede blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en blød lyserød farve og står smukt frem mod den mørkegrønne løv. Denne plante trives i fugtig jord og trives godt i halvskygge til skygge. 'Federsee' er en kompakt sort, der ikke bliver alt for høj, og er derfor velegnet til små haver eller bede. Denne astilbe tiltrækker sommerfugle og bier og giver en stemningsfuld atmosfære i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.