Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' is een prachtige vaste plant met diep donkerrode bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Glut' bloeit uitbundig en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het blad is diep ingesneden en groeit in aantrekkelijke groene toeven. Deze Astilbe soort gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en houdt van een plekje in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' is geen groenblijvende plant. Astilbes verliezen hun bladeren in de winter. Deze planten behoren tot de groep van vaste tuinplanten.

  Astilbe 'Glut' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. In de winter kunnen de stengels worden afgeknipt om de plant te beschermen tegen bevriezing.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond. Ze hebben niet veel aandacht nodig, behalve regelmatig water geven en eventueel mesten in het voorjaar. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Astilbes hebben over het algemeen ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen planten zodat ze niet te dicht op elkaar groeien. Houd ongeveer 30-45 cm tussen elke plant aan.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige, humusrijke grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en geef regelmatig water.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Houd er rekening mee dat de behoefte aan water kan variëren afhankelijk van de temperatuur en de blootstelling aan de zon.

  Ja, Astilbes zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het zijn perfecte planten om in je tuin te hebben om deze waardevolle bestuivers aan te trekken.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. De plant zorgt voor variatie in hoogte en kleur in de tuin, wat diverse diersoorten aantrekt. Astilbe kan een waardevolle toevoeging zijn voor een biodiverse tuin.

  Astilbe bloeit vanaf juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant prefereert een standplaats in halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. In de volle zon kan de plant verwelken en minder goed gedijen.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn. Het is het beste om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Astilbe planten hebben dichte bladeren en bloemen die geluid absorberen, waardoor ze kunnen helpen geluid te dempen in de tuin. Echter, ze zijn niet specifiek gekend voor hun geluiddempende eigenschappen. Over het algemeen kunnen planten zoals Astilbe wel bijdragen aan een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Astilbe moet jaarlijks in het voorjaar worden gesnoeid door de oude bloemen en bladeren tot aan de grond af te knippen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bladeren en bloemen. Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen te verwijderen.

  Astilbe houdt van een vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is beter om regelmatig kleine hoeveelheden water te geven dan af en toe veel water.

  Astilbes gedijen het best in vochtige, humusrijke grond. Het is belangrijk dat de potgrond goed waterdoorlatend is. Meng eventueel compost door de potgrond voor extra voedingsstoffen.

  Astilbe gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een hoge organische stof gehalte. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei. Zware kleigrond moet worden verbeterd met compost of turfmolm voor optimale groeiomstandigheden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' gedijt het beste op een vochtige en goed doorlatende bodem. Het liefst staat deze plant op een plek in de halfschaduw of schaduw. Bescherm de plant tegen felle zon.

  Astilbes hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, aangezien ze goed bestand zijn tegen koude weersomstandigheden. Je kunt mulch rond de plant aanbrengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Astilbes hebben behoefte aan regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei.

  Astilbe 'Glut' houdt van vochtige grond en kan profiteren van een dikke laag mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan in het voorjaar worden aangebracht rond de plant om de wortels koel en vochtig te houden gedurende het groeiseizoen. Het kan ook helpen om de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  Astilbe planten groeien het beste in zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar goed doorlatend om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de grond te verbeteren.

  Astilbe planten kunnen vatbaar zijn voor aanvallen van bladluizen en slakken. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van besmette bladeren kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte op een milieuvriendelijke manier te bestrijden.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Glut' is een prachtige vaste plant met diep donkerrode bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Glut' bloeit uitbundig en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het blad is diep ingesneden en groeit in aantrekkelijke groene toeven. Deze Astilbe soort gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en houdt van een plekje in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.