Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Granat' is een prachtige vaste plant met sierlijke pluimen van helderrode bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat graag op een halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad van Astilbe 'Granat' is donkergroen en veervormig. Deze plant is ideaal voor borders, langs vijvers of in een natuurlijke tuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die wel terugkomt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Dit betekent dat hij de meeste winters zonder problemen kan overleven. Zorg wel voor voldoende bescherming bij extreme vorst.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en groeien goed in vochtige, humusrijke grond. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig te verwijderen.

  Astilbes hebben ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Ze hebben wat ruimte rondom de wortels nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen astilbes en andere planten om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed op plekken met weinig zonlicht en kan zelfs in de volle schaduw groeien. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Astilbe planten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Houd de grond vochtig maar niet drassig.

  Astilbes zijn niet direct vlinder- en bijenlokkende planten. De bloemen trekken voornamelijk kolibries aan vanwege hun vorm en heldere kleuren. Astilbes worden echter ook beschouwd als goede bodembedekkers en kunnen helpen bij het aantrekken van nuttige insecten.

  Astilbe Arendsii 'Granat' draagt bij aan de biodiversiteit door bloemen aan te trekken die bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aantrekken. Daarnaast zorgen de dichte bossen bladeren voor schuilplaatsen voor kleine dieren zoals egels en amfibieën. De plant voegt variatie en structuur toe aan de tuin, wat gunstig is voor de algehele biodiversiteit.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Astilbes kunnen niet goed tegen de volle zon en prefereren vochtige, schaduwrijke omgevingen. Het is daarom aan te raden om ze op een plek te planten waar ze wat beschutting hebben tegen de felle zon. Als de plant te veel zonlicht krijgt, kan dit leiden tot verbrande bladeren.

  Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' is niet eetbaar. Het wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, Astilbe planten hebben dichte, bladerige bossen en worden vaak gebruikt als bodembedekker. Deze eigenschap kan helpen bij het absorberen en blokkeren van geluid, hoewel ze niet specifiek als geluidsdempend kunnen worden beschouwd.

 • Astilbe moet in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond om de plant gezond en vitaal te houden. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt na het snoeien om de hergroei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de Astilbe plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortels en vermijd het nat maken van het blad om ziektes te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Astilbe gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en vitaliteit van de plant te behouden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Granat' gedijt goed op een plek in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Astilbes hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, maar kunnen baat hebben bij een laagje mulch rond de basis van de plant om te beschermen tegen vorst en koude wind. In strenge winters kan het helpen om de planten af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Het is belangrijk om in het voorjaar de bescherming te verwijderen om de planten te laten ademen en groeien.

  Astilbe 'Granat' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en gedijt het best in halfschaduw. De plant vereist regelmatig water geven en kan profiteren van organische mulch in de zomer. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Astilbe heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond en mooi te blijven. Gebruik een organische meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je bemest.

  Het is aan te raden om in het voorjaar mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Astilbes hebben een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld turf of meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Astilbes zijn over het algemeen niet gevoelig voor veel voorkomende plagen, maar kunnen af en toe last hebben van bladluizen of slakken. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren en indien nodig actie te ondernemen, bijvoorbeeld door het gebruik van biologische bestrijdingsmethoden of natuurlijke vijanden. Het is ook handig om de omgeving van de planten schoon te houden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Granat' is een prachtige vaste plant met sierlijke pluimen van helderrode bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat graag op een halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad van Astilbe 'Granat' is donkergroen en veervormig. Deze plant is ideaal voor borders, langs vijvers of in een natuurlijke tuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.