Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Grete Puengel' is een prachtige vaste plant met pluimen van kleine roze bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50-60 cm. Het blad is diep ingesneden en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. 'Grete Puengel' gedijt het beste in vochtige en humusrijke grond, en is ideaal voor in borders langs vijvers of in vochtige schaduwrijke tuinen. Deze astilbe trekt ook vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk voorjaar opnieuw uitloopt en bloeit met prachtige pluimen in verschillende kleuren. Astilbe is ideaal voor in de tuin of border.

  De Astilbe Arendsii Groep 'Grete Puengel' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed af te dekken en te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te verzorgen om deze gezond te houden.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste worden geplant op een plek met halfschaduw. Verwijder dode bladeren in het najaar om de plant gezond te houden.

  Astilbe planten hebben voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Houd ongeveer 30-45 cm afstand tussen elke plant om hun maximale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en vocht krijgen om gezond te blijven.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' groeit goed in de schaduw. Deze planten houden van vochtige en lichtzure grond, en gedijen goed onder bomen of in de buurt van hoge struiken. Ze kunnen zelfs beter groeien in de schaduw dan in direct zonlicht.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het zijn populaire tuinplanten die zorgen voor een kleurrijke en levendige tuin. Deze eigenschap maakt ze ook geliefd onder tuiniers die graag een biodiverse tuin willen creëren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' trekt verschillende insecten aan met zijn bloemen en biedt beschutting voor kleine dieren. Het kan een toevoeging zijn aan een biodiverse tuin doordat het een bron van voedsel en beschutting biedt. Het zorgt voor variatie in de plantenwereld wat bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige omgeving.

  Astilbe bloeit van juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Astilbes kunnen niet goed tegen de volle zon en prefereren de halfschaduw of schaduwrijke plekken in de tuin. Ze kunnen verbranden en uitdrogen als ze te veel direct zonlicht krijgen. Het is daarom aan te raden om ze op een plek te planten waar ze wat beschutting hebben tegen de zon.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die worden gekweekt vanwege hun bloemen en bladeren. Consumptie kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, Astilbe planten staan erom bekend geluiden te dempen vanwege de dichte bossige groei en hun grote bladeren. Het helpt om het geluid te absorberen en te verminderen. Astilbes kunnen een goede keuze zijn voor het verminderen van omgevingsgeluiden in je tuin.

 • Astilbe (Arendsii Grp) worden na de bloei teruggesnoeid tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en mooi te houden.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Het regelmatig bijmesten van de plant kan helpen om de groei en bloei te bevorderen.

  Astilbe gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd bodems die snel uitdrogen. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen bevordert de groei en bloei van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig, humusrijk en goed doorlatend is. Vermijd volle zon en droge grond.

  Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om verstikking van de wortels te voorkomen. Het is ook belangrijk om dode bladeren te verwijderen om schimmelgroei te voorkomen.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige grond. Ze groeien het beste in halfschaduw en hebben af en toe bemesting nodig voor een gezonde groei. Snoei dode bloemen af om nieuwe bloei te stimuleren.

  Astilbes hebben weinig voedingsstoffen nodig en gedijen goed op humusrijke grond. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot zwakke groei en minder bloei.

  Astilbes reageren goed op mulchen met compost, bladafval of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stelen van de plant wordt aangebracht om rot te voorkomen.

  Astilbe-planten geven de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Astilbe (Arendsii Grp) 'Grete Puengel' kunnen natuurlijke middelen zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Ook kunt u de plant regelmatig controleren op bladluizen, slakken en trips en deze handmatig verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Grete Puengel' is een prachtige vaste plant met pluimen van kleine roze bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 50-60 cm. Het blad is diep ingesneden en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. 'Grete Puengel' gedijt het beste in vochtige en humusrijke grond, en is ideaal voor in borders langs vijvers of in vochtige schaduwrijke tuinen. Deze astilbe trekt ook vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.