Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' is een vaste plant met prachtige pluimen van kleine witte bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan ongeveer 60 cm hoog worden. 'Irrlicht' gedijt het beste in vochtige, humusrijke grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze astilbe is een mooie toevoeging aan een border of als accent in een schaduwtuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' is een bladverliezende plant. Dit betekent dat de plant in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.(astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' is een bladverliezende plant. Dit betekent dat de plant in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.)

  Astilbe planten zijn winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze planten kunnen dus goed tegen koude temperaturen en zijn geschikt voor de Nederlandse tuin. Het is aan te raden om ze te beschermen tegen strenge vorst.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig nodig om goed te gedijen. Het vereist regelmatige bewatering en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de groei van nieuwe bloemen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is een compacte plant die niet veel ruimte inneemt in de tuin. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen.

  Astilbes groeien goed in de schaduw en met voldoende vochtige grond. Ze bloeien prachtig in schaduwrijke tuinen en zijn ideaal voor het opvullen van donkere hoekjes. Deze planten zijn dus geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, Astilbe planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleurrijke bloemen die rijk zijn aan nectar. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Ze helpen bij het bevorderen van biodiversiteit en het behouden van de natuurlijke balans in de tuin.

  Astilbe planten zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen ook helpen om de bodem te verbeteren en te beschermen tegen erosie. Daarnaast bieden ze beschutting voor kleine dieren in de tuin.

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' bloeit in juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' staat het liefst in de halfschaduw tot schaduw. Volle zon kan te intens zijn en de bladeren verbranden. Kies daarom een plekje in de tuin waar de plant wat beschutting krijgt tegen de zon.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar en worden niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek zijn gekweekt voor consumptie, omdat ze mogelijk giftig kunnen zijn. Wees altijd voorzichtig bij het consumeren van planten en raadpleeg een expert als je twijfelt.

  Astilbe planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die bloeien in de zomer. Voor geluidsdemping kun je beter kiezen voor specifieke geluidswerende planten.

 • Astilbe planten moeten in het voorjaar worden teruggesneden tot aan de grond om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstelen na de bloei om de plant er netjes uit te laten zien en om ziektes te voorkomen. Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te verlengen.

  Astilbe planten hebben regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef vooral extra water tijdens droge periodes.

  Astilbes hebben vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de Astilbe gezond te houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een vruchtbare bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd te droge of te natte grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig en humusrijk is. Vermijd te felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  Astilbe heeft over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn en goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Een laag mulch rond de plant kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen vorst. In extreem koude omstandigheden kunnen extra bescherming zoals een laagje stro of vliesdoek over de plant worden aangebracht.

  Astilbes hebben weinig onderhoud nodig en gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw. Verwijder dode bloemen zodra ze verwelken om de bloei te verlengen. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Astilbe heeft behoefte aan regelmatige bemesting met organische meststoffen tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten om de gezonde groei en bloei te ondersteunen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  : Het is raadzaam om regelmatig mulch rondom de plant aan te brengen om de vochtigheid en voeding van de grond te behouden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Dit zal helpen om de plant gezond en bloeiend te houden gedurende het groeiseizoen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodemomgeving. De zuurgraad van de bodem moet rond de pH-waarde van 5.5 tot 7 liggen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Astilbe planten hebben over het algemeen weinig last van ongedierte. Bij eventuele plagen zoals slakken of spintmijten kan biologische bestrijding worden toegepast. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het controleren van ongedierte.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Irrlicht' is een vaste plant met prachtige pluimen van kleine witte bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan ongeveer 60 cm hoog worden. 'Irrlicht' gedijt het beste in vochtige, humusrijke grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze astilbe is een mooie toevoeging aan een border of als accent in een schaduwtuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.