Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en pluimen van lichtroze bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Venus' staat het liefst op een plek met vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze plant kan goed gebruikt worden in borders of als snijbloem. Astilbe 'Venus' is een aanwinst voor elke tuin vanwege haar elegante uitstraling en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het is aan te raden om de stelen in de winter af te knippen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan daarom goed overwinteren in de Nederlandse tuin.

  Astilbes zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze gedijen het beste in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  Astilbes hebben ruimte nodig om zich uit te spreiden, idealiter tussen de 30 en 60 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Houd ook rekening met andere planten in de buurt om te voorkomen dat ze elkaar gaan overwoekeren.

  Ja, Astilbe planten groeien goed in de schaduwrijke omgeving. Ze gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zelfs in diepe schaduw overleven. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen en borders.

  Astilbe planten hebben wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Astilbes staan bekend om hun aantrekkingskracht op bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten worden vaak gebruikt in tuinen om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Astilbes zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend.

  Astilbes zijn van nature aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun bloemen en nectar. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten. Het is echter ook belangrijk om te zorgen voor een gevarieerde beplanting om de biodiversiteit verder te bevorderen.

  Astilbe bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloei kan tot wel 4 tot 6 weken duren. De plant staat bekend om zijn prachtige pluimen in verschillende kleuren.

  Astilbe houdt van halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel direct zonlicht om verbranding van het blad te voorkomen. Het beste resultaat wordt behaald wanneer de plant in een geschikte standplaats staat met voldoende licht, maar niet te fel.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om nooit planten uit de tuin te eten, tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is ook raadzaam om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, veel planten hebben bladeren, takken en stelen die geluidsgolven absorberen en daardoor geluid kunnen dempen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. Het is vooral de dichtheid van bladmassa die bepaalt hoe goed een plant geluid kan absorberen.

 • Astilbe planten moeten jaarlijks worden gesnoeid om oude bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen. Snoei de plant tot aan de grond in het najaar of het vroege voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele beschadigde of dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Astilbes hebben vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem en vermijd wateroverlast. De plant doet het goed in de halfschaduw tot schaduw.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Zet de plant niet op een te zonnige plek, dit kan verbranding van de bladeren veroorzaken.

  In de winter is het belangrijk om Astilbe goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door het afdekken met bladeren, stro of een laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' heeft behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Pas de bemesting aan op basis van de behoeften van de plant en de bodemkwaliteit.

  Astilbes houden van een vochtige grond en kunnen baat hebben bij een mulchlaag om vocht vast te houden. Door een mulchlaag van organisch materiaal aan te brengen, zoals compost of bladeren, worden de wortels beschermd en blijft de grond langer vochtig. Dit kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' groeit het beste in zure tot neutrale grond met een pH tussen 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te droog wordt. Een organische bemesting kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden voor deze plant.

  Astilbes zijn over het algemeen niet gevoelig voor ernstige plagen en ziekten. Bladluizen kunnen soms een probleem vormen, maar kunnen vaak worden bestreden met een sterke waterstraal of insecticidale zeep. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Venus' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en pluimen van lichtroze bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Venus' staat het liefst op een plek met vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze plant kan goed gebruikt worden in borders of als snijbloem. Astilbe 'Venus' is een aanwinst voor elke tuin vanwege haar elegante uitstraling en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.