Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' is een prachtige vaste plant met fijn gevederd blad en pluimen van kleine roze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Bonn' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een mooie toevoeging voor borders, langs vijvers of in rotstuinen. Deze Astilbe is makkelijk te onderhouden en kan goed worden gecombineerd met andere schaduwminnende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' is niet groenblijvend. De plant is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan dus overleven in de meeste Nederlandse tuinen.

  Astilbe planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en hebben minimale zorg nodig. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw en hebben af en toe wat bemesting nodig. Regelmatig snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de groei en bloei van de plant.

  Astilbe 'Bonn' heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 centimeter in de breedte en 60 tot 90 centimeter in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen optimaal kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende licht en luchtcirculatie te garanderen.

  Ja, Astilbes groeien goed in de schaduw en prefereren zelfs wat beschutting tegen de felle zon. Ze gedijen goed in vochtige, humusrijke grond en kunnen goed groeien onder bomen of langs de rand van een schaduwrijke border.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven, vooral als de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en niet uitdroogt.

  Ja, Astilbe planten zijn attractief voor bijen en vlinders door hun aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die deze nuttige insecten aantrekt. Astilbe planten kunnen helpen bij het bevorderen van biodiversiteit en het behoud van de natuurlijke balans in de tuin.

  Astilbes zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen helpen bij het aantrekken van biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen ze voor een mooie toevoeging aan de tuin met hun kleurrijke bloemen.

  Astilbe bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Astilbes kunnen beter tegen halfschaduw of schaduw dan volle zon. In de volle zon kunnen de bladeren verbranden en de plant kan uitdrogen. Het is daarom aan te raden om Astilbe te planten op een plek met wat schaduw.

  Nee, Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die gedijt in vochtige grond en de voorkeur geeft aan een schaduwrijke omgeving.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels tot aan de basis van de plant weg. Verwijder in het najaar de dode bladeren en dode stengels. Knip eventuele lelijke bladeren in het voorjaar weg voor een verzorgd uiterlijk.

  Geef regelmatig water aan de Astilbe plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Astilbe 'Bonn' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om de plant gezond te houden. Daarnaast kan het nuttig zijn om af en toe wat organische meststof toe te voegen voor een goede groei en bloei.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem goed vruchtbaar is en voldoende organisch materiaal bevat om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest en dat er voldoende water beschikbaar is, vooral tijdens droge periodes.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' houdt van een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een humusrijke en vochtige bodem. Vermijd te felle zon en droge grond.

  Astilbe heeft winterbescherming nodig door mulch of bladeren rond de plantbasis te leggen. Dit helpt de wortels te beschermen tegen de kou. Het is ook raadzaam om de uitgebloeide bloemaren te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig en gedijt het best in vochtige grond. Snoei dode bloemen en bladeren in het najaar om de plant gezond te houden. Voeg organische meststof toe in het voorjaar voor optimale groei.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' gedijt het best in vochtige en goed doorlatende grond. Om de plant goed te laten groeien en bloeien, kan bemesting met organische meststoffen in het voorjaar nuttig zijn. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen.

  Mulch rondom de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren. Zorg dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotten te voorkomen.

  Astilbe planten gedijen goed in vochtige, zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met toevoegingen zoals tuinturf of compost. Het kweken van deze planten in de juiste bodem zal helpen bij een gezonde groei en bloei.

  Astilbes zijn gevoelig voor slakken en bladluizen. Om deze ongedierte onder controle te houden, kunt u natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het strooien van koffiedik of het planten van goudsbloemen in de buurt van de astilbes gebruiken. Het regelmatig inspecteren van de planten helpt ook om vroegtijdig in te grijpen bij eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bonn' is een prachtige vaste plant met fijn gevederd blad en pluimen van kleine roze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Bonn' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een mooie toevoeging voor borders, langs vijvers of in rotstuinen. Deze Astilbe is makkelijk te onderhouden en kan goed worden gecombineerd met andere schaduwminnende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.